10 Ushtrimet që mund të sjellin trupin tuaj në formën perfekte.

Nuk keni nevojë të paguani abonim mujorë për palestër. Është më mirë të mesoni këto 10 ushtrime që mund të bëni kudo, pa ndonjë pajisje shtesë. Këto ushtrime, që nuk zgjasin më shumë se 30 minuta, përfshihen në shumë trajnime me intensitet të lartë.

Kjo do të thotë që ju mund të sjellni trupin tuaj në formë, pa shpenzuar shumë kohë. Krejt cka duhet të dini – janë lëvizjet e sakta. Kur të keni zotëruar secilin nga 10 ushtrimet më poshtë, kombinoni ato në 20-30 minuta stërvitje.

1. Push-ups

234

2. Planks

1q

“Plank” është një ushtrim statik. Pa ndonjë lëvizje, kështu që është e rëndësishme të mbani trupin siç duhet.

Shtrihuni në dysheme me barkun tuaj poshtë. Trupi juaj duhet të formoj një vijë të drejtë nga koka në këmbë. Mbështetuni vetëm në duar dhe gishta të këmbëve. Mbani trupin sa më drejtë të jetë e mundur, për të forcuar muskujt e barkut dhe mos pushoni. Mundohuni të mos i ulni ijet në dysheme.

Mbani këmbet bashkë. Sigurisht do të jetë e lehtë të mbani ekuilibërin dhe se do të rritet presionin në muskujt e barkut.

Këmbët duhet të jenë drejtë dhe afër njëra tjetrës, përndryshe, presioni në muskujt e barkut mbështet në pjesën e mesit të shpinës dhe mund të reduktohet.

Shpina. Momenti më i rëndësishëm. Nëse doni t’i kryeni ushtrimet si duhet, atëhere shpina duhet të jetë drejtë. Kjo do të thotë se nuk duhet të lakoni apo dobësoni. Paramendoni se po qendroni drejtë mbështetur në murë.

Stomaku. Ngreheni atë mbrenda dhe përpiquni  të nënvizoni brinjë në këtë pozicion. Gjatë ushtrimive, mbani barkun tuaj në pozicion të tillë, por mos e mbani frymëmarrjen.

Bërrylat. Për të shmangur barrën e panevojshme mbi supe, vëni bërryla tuaj drejtpërdrejt nën nyjet e supeve dhe mbështetuni në tokë.

Mbajeni në këtë pozicion për aq kohë sa mund të qëndroni. Për fillestar 10 sekonda mjaftojnë. Si rregull, njerëzit me gatishmëri të ndryshme fizike mbajnë këtë qëndrim për 10 sekonda deri në 2 minuta.

Pastaj bëni pushim për 2 minuta dhe  përsëritni ushtrimin. 5 përseritje do të jenë të mjaftueshme. Nëse jeni fillestar, mos u përpiquni të thyeni rekordin filloni ngadalë.

Comments are closed.