30 Ide Zbavitjesh Për Çiftet e Martuara.

Idet për zbavitje ishin më të lehta para se të kishim fëmijë. Fëmijët janë patjetër një bekim nga zoti, por sigurisht e komplikojë nevojën tonë per zbavitje. Gjetja e një kujdestare për femijun është e vështir ndoshta edhe e shtrenjtë, sidomos kur kemi disa fëmijë. Por pasi të kemi siguruar kujdestaren, atëherë çfarë? Ne mund të shkojmë tek vendet e zakonshme, të shkojmë jashtë për darkë ose për të parë një film. Por pas një për kohe do ta na mirziten gjërat e njejta.

Se si të vazhdoni të dilni me burrin tuaj pasi muajit të mjaltit ka shumë mënyra?

Kjo është një listë me 30 ide zbavitjesh. Ju mund të kombinoni disa nga idetë të kaloni kohë më të gjatë ose të bëni ato që ju përshtaten disponimin tuaj.
 1. Bowling. Një ide shumë mirë që ju sjellë kujtime të mira para se të martoheshit.
 2. Hiking /Ngjitje në pyje. Shkoni në natyre dhe drekoni sëbashku. Ngjituni në shtigje dhe pastaj bëni një drekë. Relaksohuni dhe vetëm knaquni në shoqërinë e njëri-tjetrit.
 3. Shkoni në teatër. Shih se çfarë shfaqjesh ka në zonën tuaj, Shfaqje drame ose nga trupa e Baletit. Ndonjëherë mund të gjeni edhe zbritje në bileta për shfaqjet e mbrëmjës.
 4. Kafene/Biblotek. Merrni nga një kafe dhe shfletoni raftet me më të dashurin tuaj.
 5. Film ne Kinema. Shikoni datat dhe filmat që do të shfaqen dhe kaloni ndonjë mbramje jashtë duke shikuar një film interesant sëbashku.
 6. Klase Vallezimi. Ju mund të mësoni Salsa, Vals ose Bachata në një shkollë të vallzimit në vendin tuaj.
 7. Rafting. Kjo sigurisht do të jetë një ditë zbavitëse. Kontrollo dhe kërko rreth e rrotull për rekomandime. Mos shkoni me ndonje vend vetëm për shkak se ata janë të lirë! Shijoni këtë ditë.
 8. Vizitoni Vreshtat. Nëse jeni të interesuar të provoni verë, shumica e vreshtave janë të bukur dhe romantik. Ju mund vetëm të ecni në kembë dhe ti vizitoni. Në qoftë se ata kanë një kafe të vogël, e bën këtë vend edhe më të mirë!
 9. Galeria e Arteve. Gjeni një Galeri dhe shfletoni artin. Ndoshta kjo ju frymëzon dhe ju bën të krijoni ide të artit së bashku për shtëpinë tuaj.
 10. Patinazh. Gjetja e një patinazhi do të ishte super fun.
 11. Pregatitni nje dark. E di se kjo tingëllon thjeshtë. Por ju mund edhe të keni një të ftuar që vendos për aftësit tuaja në kuzhin dhe humbësi ka për të larë enët.
 12. Udhëtoni. Shikoni nëpër festivale lokale apo vendeve turistike për të vizituar ato.
 13. Drive. Merrni një makin dhe vozitni sëbashku. Ju mund të zbuloni një restorant të ri apo një qytet të bukur të vogël që ju nuk e dinit se ishte atje.
 14. Planifikoni një piknik. Le të jetë e thjeshtë, merrni gjera të lehta pije apo verë. Përdorni telefonin tuaj për humor dhe muzik dhe provoni të qëndroni larg rrjeteve sociale dhe email-it!
 15. Kaloni një Dita në Spa, bëni masazh në çiftv.
 16. Dilni me biçikleta sëbashku. Ju do te stërviteni dhe t’a eksploroni zonën.
 17. Qëndroni në shtëpi, shikoni ndonjë film, merrni disa kokoshka, kapni pijen tuaj të preferuar, fikni të gjitha dritat, dhe pretendoni se jeni në kino.
 18. Aheng me dark. Biseda për të rritur. Miqë. Pije. Ushqim. Organizimi i darkave në grup janë një ide shumë e mirë.
 19. Shkoni në një lokal merrni nga nje kafe. Flisni se ku e shihni veten pas 5 deri 10 viteve.
 20. Fluturoni me balonë. Ku ka gjë më të bukur.
 21. Shkoni në luftë me pistoleta uji apo ngjyrash. Pushoni pak nga lodrat e fëmijëve dhe shkoni në “luftë” me njëri-tjetrin.
 22. Mësoni një gjuhë së bashku. Zgjidhni një gjuhë të huaj dhe të filloni të mësoni sëbashku.
 23. Merrni bileta për ndonjë ngjarje sportive. Do të jetë kënaqësi të shikoni live një lojë sëbashku.
 24. Gjeni një lokal me muzikë. Kënaquni duke degjuar muzikë live nga artistët vendas.
 25. Zgjohuni herët për të parë lindjen e diellit së bashku. Atëherë duhet dikush del për të sjellë kafe dhe kruasant.
 26. Vizitoni kopshtin zoologjik. Kopshti zoologjik është një përvojë krejt ndryshe pa fëmijë. Ju mund të shfytëzoni kohën t’i shikoni ngadal ekspozitat, ecni përreth dhe hani diqka sëbashku.
 27. Shkoni në Kalorim. Kalorimi ështe shumë knaqësi, sigurisht një pervoj pak më ndryshme se tjerat.
 28. Klasa Arti. Piktura, qeramikë, ose një formë tjetër e artit, pse mos të mësoni një aftësi të re.
 29. Shëtije në parqet lokale. Dilni të ecni në park. Merrni pak frymëzim, shijoni peizazhin dhe ajrin e freskët.
 30. Gëzoni kohën tuaj së bashku. Ne nuk jemi të lirë gjithmonë. Prandaj bëni më të mirën të mundur në çdo moment që kaloni sëbashku. Putheni njeri tjetrin para se të largoheni nga shtëpia, kur të ktheheni në shtëpi, dhe para se të bieni në gjumë. Bëni njëri-tjetrin prioritet dhe gjithmonë thoni ” Te dua “.

 

 

Comments are closed.