Fatjona Berisha

Ka mënyra të ndryshme për të kuptuar stilin e punës dhe stilin e mësimit, pse jo edhe stilin e dashurisë? Një psikolog ka intervistuar qindra njerëz dhe ka konkluduar se ka një numër të madh mënyrash për të qenë në lidhje. Duke e kuptuar do e keni më të lehtë për të mbajtur jetë intime në rend.

A jeni eros?

 • Ju e shihni dikë përballë dhomës dhe e “dini” se ai personi është sigurt për ju.
 • Ndjenjat intime janë të rëndësishme – dashuria është qendra e jetës tuaj.
 • Është e vështirë për ju të gjeni të duhurin – ju zgjidhni shumë.

A jeni ludus?

 • Ju e urreni të keni gjatë festave në të ardhmën një partner.
 • Në të kaluarën jeni akuzuar të jeni emocionalisht i papjekur ose se keni ankth në përkushtim.
 • Ju pëlqejnë shumë persona të ndryshëm.

A jeni storge?

 • Dashuria do të largohet dhe ju ende mund të jetoni me një shokë përgjithmonë.
 • Për ju dashuria është baza e një komuniteti të fortë.
 • Kur jeni shokë të mirë me dikë, problemet intime mund të zgjidhen lehtë.

A jeni mania?

 • Për ju, të jeni në dashuri është sinonim me ankth, edhe makth.
 • Ju jeni në gjendje të humbni peshë, të flini , dhe të jeni ndjeshëm kur bieni në dashuri.
 • Zgjatë shumë për ju ta mblidhni vetën pas ndarjes – në mënyrë të pashmangshme juve ju kanë lënë, nuk jeni personi që i keni lënë.

A jeni pragma?

 • Ju keni një listë të blerjes me kritere që ju e prisni që partneri juaj ta mbush.
 • Ju besoni se ju mund të mjeshtroni çdo dëshirë me sens të përbashkët, duke përfshirë edhe një lidhje të suksesshme.
 • Ju asnjëherë nuk përfundoni me dikë me të cilin nuk përshtaten me ambiciet tuaja, me jetën tuaj dhe grupin tuaj shoqëror.

Të dashurit Eros kanë idealizuar një imazh psiqik për të dashurit e tyre. Por së bashku ata besojën se janë në një planet për të dashuruar njëri – tjetrin, ata duhet të gjejnë atë! Ata mbesin besnik dhe romanca e tyre është e lartë në agjendën e tyre. Nëse ju jeni një i dashur eros, ju nuk e harroni romancën.

Të dashurit Ludus janë disa herë stresuar më aspektet e jetës së tyre dhe nuk kanë dëshirë të përkushtohen në një lidhje të dashurisë. Një ludus i thjeshtë mund të jetë i brengosur për të lënduar dhe i paralajmërojnë të dashurëve të tyre para lidhjes e cila do të jetë e dobët. Disa janë më pak të ndershëm. Të dashurit ludus largohen për të i parë partnerët e tyre shpesh në fillim të lidhjes edhe nëse janë të martuar, shpesh do të ketë distancë dhe sekrete. Dashuria është një gosti dhe ata do të dëshirojnë të i provojnë të gjithat. Kjo do i bën që partnerat eros dhe mania të jenë nervozë dhe gjestet e tyre i frikson dhe i besdisë ludus-at.

Të dashurit Storge shpesh rriten në një familje dhe komunitet të mbështetur. Ata presin që të dashurit e tyre të jenë shokë të “veçant”. Personat storge nuk janë të zënë me dashuri por një lidhje e gjatë ata mund të bëhen pronor nëse të dashuri e tyre janë të kërcënuar dhe do të luftojnë ruajn të dashurit e tyre. Nëse komuniteti nuk është aty, interesat intime do të ndalen. Dashuria nuk përfundon vetë: është pjesë e jetës së tyre ose nuk do të funksionojë.

Të dashurit Mania janë ndjekës potencial në grup. Ata presin që dashuria të jetë e vështirë dhe për ata ashtu është. Ata janë xheloz dhe pronor. Është e rallë nëse një person kërkon një term të gjatë dashurie mania dhe nuk është suprizë se janë pjesërisht të vetmuar.

Të dashurit Pragma janë e kundërta. Ata nuk dashurohen me njerëz të cilët nuk janë të përshtatshëm në jetën e tyre, planet dhe dëshira. Ata nënçmojnë emocione të tepërta dhe skenat e xhelozisë por ata i vlerësojnë shenjat e komitetit. Atyre ju pëlqejnë të kenë një lidhje dashurie por jo nëse do të thotë të sakrifikojnë qetësinë e mendjes dhe rahatinë e tyre në jetë.  Atyre nuk u prish punë të mbesin vetëm nëse është më e përshtatshme për ata, pra kujdesuni nëse partneri juaj është pragma– mos e lëvizni anijen shumë.

19/02/2016

Cili është stili juaj në dashuri?

Ka mënyra të ndryshme për të kuptuar stilin e punës dhe stilin e mësimit, pse jo edhe stilin e dashurisë? Një psikolog ka intervistuar qindra njerëz […]
18/02/2016
ndihmë

A duhet të kërkoni ndihmë për të shpëtuar lidhjen tuaj?

Nuk është gjithmonë e lehtë për të kërkuar ndihmë, veçanërisht për diçka personale sikur lidhja juaj. Por telashet ju gjejnë kohë pas kohe dhe në ato […]
12/02/2016

Mesazhe për ditën e Shën Valentinit

Sigurisht jeni duke menduar se cfarë mesazhe t’i dërgoni të dashurve tuaj në Shën Valentinit. Në ditët e sotme mesazhet, teknologjia dhe telefonat e menqur kanë zëvendesuar letrat […]
03/02/2016

5 Hapa për një ditë më të mirë të Shën Valentin

Hedhjen e hapave bazave për një ditë të dashur, intime dhe romantike Shumë çifte e presin Ditën e Shën Valentinit si një ditë ku mund të […]
15/01/2016

Si të trajtoni të dashurën.

Së paku çdo mashkull duhet të dijë se si të trajtoni një femër. Ne kemi disa të dhëna të cilat ju bëjnë që të jeni një […]
30/12/2015

7 Aplikacione për çifte që nuk e kemi ditur se egzistojnë

1. Couple Si funksionon: Aplikacione Couple ju mundson juve dhe partnerin tuaj te ndani mesazhe, video dhe te vizatoni së bashku.  Thumbkiss – ka një karakteristik shumë interesante në këtë […]
29/12/2015
chat shqip

Si t’i bëni përshtypje një vajze në Chat.

Ashtu siç të gjithë e dim, bisedat e para janë si takimet e para, egzistojnë disa mënyra për t’i bërë asaj përshtypje në chat herën e parë. Keni degjuar duke […]
28/12/2015
Çfarë është dashuria e vërtetë?

Çfarë është dashuria e vërtetë?

Dashuria nuk është komplekse, njerëzit janë kompleks, dhe njerëzit dinë t`i komplikojnë edhe gjërat më të thjeshta. Dashuria nuk është koncept i rëndë për t`u kuptuar […]
24/12/2015

Ide sesi të propozoni në natën e Vitit të Ri

Nata e Vitit të Ri është një ditë që të gjithë e presim me padurim. Por bukuria më e madhe është kur ke në plan t’i propozoni […]
22/12/2015
festave . dashuria

Si të filloni një lidhje në kohën e festave?!

Kur jashtë është ftohtë dhe ju qëndroni në shtëpi të shikoni ndonjë film me siguri nuk do ju pëlqente të jeni vetëm?! Moti po bëhet i ftohtë, gjethet po […]
21/12/2015

Top 12 trendet e tortëve të darsmës për 2016.

Ju mendoni se të gjeni një tortë për darsëm është punë e lehtë? Sigurisht që ka shumë zgjidhje. A duhet të zgjedhësh një tortë darsme të “thjeshtë” […]
18/12/2015

Dekorime për Krishtlindje dhe Vitin e Ri!

Nëse jeni duke planifikuar festë për Vitin e Ri, ju duhet të konsideroni ide të ndryshme dekorimesh. Ka shumë zbukurime që mund të bëni, por ju duhet të […]
17/12/2015
Kanali Televiziv “Christmas 24“ bëri një kuti telefonate ku njerëzit munden të ju përgjigjen dhe të marrin dhurata – por ka një kusht.

“Christmas 24” bëri një kuti telefonate ku njerëzit përgjigjen dhe marrin dhurata.

“Christmas 24” ka bërë një eksperiment për t’i ndihmuar njerëzit të kujtojnë domethënien e vërtetë të këtij sezoni festiv. Kanali televiziv ka ndërtuar këtë kuti telefonate në […]