Lifestyle

Kush thotë më përpara “Të dua” – mashkulli apo femra?

Kush ndjehet më i lumtur kur dëgjon këto fjalë – mashkulli apo femra?

Shumica e njerëzve do të përgjigjen “femra” për dy pyetjet.

Dhe shumica janë gabim!

Sipas të disa studimeve të bëra, mashkulli jo vetëm që thotë i pari, por ata poashtu janë të lumtur kur e dëgjojnë duke e thënë.

Në këtë studim, një pjesë e madhe të subjekteve besohet se femrat janë të parat që thëjnë “Të dua”, kur bëhen afër dy muaj. Çuditërisht: Mashkulli ka thënë i pari fjalët e magjishme në më shumë se 62 përqind të lidhjeve.

Çuditëria tjetër është – se në shumica e temave poashtu është besuar se femrat janë të lumtura kur dëgjojnë pohimin e dashurisë. Dhe një pjesë e madhe kanë qenë të pasaktë kur studiuesit kanë treguar rezultat se meshkujt janë të lumtur kur marrin një rrëfim të dashurisë.

Studiuesit po ashtu raportojnë se, “Në përputhje me parashikimet e tyre reagimet e meshkujve dhe femrave për rrëfimin e dashurisë ndryshojnë në qoftëse çifti kanë qenë në një marrëdhënie intime. Këta studiues kanë demonstruar se të thënurit dhe tëdëgjuarit e fjalës  “Të dua” ka domethënie të ndryshme dhe kjo nvaret se kush po e rrëfen dhe kur po bëhet rrëfimi.”

Çfarë do të thotë kjo? Motivimi i individit duhet të merret parasysh – dhe, sigurisht që edhe pjesa e marrëdhënies intime është pjesëmarrëse.

Studiuesit kanë gjetur se për derisa mashkulli e konsideron fjalën “Të dua” në gjashtë muaj para partnerit të tyre, mashkulli po ashtu do të jetë i kënaqur të dëgjoj këto fjalë nëse çifti ende nuk ka pasur marrëdhënie intime.

Në kontrast, femra sigurisht që do të jetë e kënaqur kur i dëgjon fjalën “Të dua” nga partneri i saj, nëse është ndodhë pas marrëdhënieve intime.

Pra, nëse me vetëdije ose pavetëdije, mashkulli mund të lexoj thënien “Të dua” dhe të keni marrëdhënie intime në njërjtën kohë, kjo do të thotë se “Unë jam gati të flej me ty”. Përderisa kur femra është në një lidhje mund të brengoset se fjala “Të dua” nga një mashkull para marrëdhënies intime tregon se është një hap për ta pasur atë vetëm për shtrat. Në këtë studim meshkujt të cilët kanë qenë të interesuar në një lidhje të gjatë (dhe jo vetëm për marrëdhënie intime), kanë preferuar ta dëgjojnë fjalën “Të dua” pas ndonjë intimiteti mes tyre..

Përveç kësaj, meshkujt në këtë studim kanë filluar të mendojnë për të shprehur dashurinë e tyre pasi 3 muajve që janë njoftuar , përderisa femra fillon të mendoj për atë pas 5 muaj.

Pra kjo në fund tregon se ju keni nevojë për komunikim, të bisedoni për ndjenjat, pritjet, nevojat dhe krijimin e një lidhje të mirë. Në fund, nuk ka rëndësi se kush thotë i pari “Të dua” kur jeni bashkë – vetëm merrni kohën t’a thoni prapë dhe kujtoni partnerin tuaj në mënyra të vecanta se çfarë dashuroni rreth tyre..

09/03/2016
të dua

Kush thotë më përpara “Të dua” – Mashkulli apo Femra?

Kush thotë më përpara “Të dua” – mashkulli apo femra? Kush ndjehet më i lumtur kur dëgjon këto fjalë – mashkulli apo femra? Shumica e njerëzve […]
03/03/2016
ndarjes

6 Gjëra që kemi mësuar për dashurinë pas ndarjes

Ju  mendoni se nuk ka më “dashuri” në artin e shërimit dhe fillimit pas ndarjes, por në fakt ka shumë mësime dashurie që do të mësoni […]
02/03/2016

Lista e shpirtit binjak

Edhe nëse jeni çmendurisht të dashuruar me dikë, është e vështirë të dini nëse ai ose ajo është personi i duhur për ju. Si do e […]
18/02/2016
ndihmë

A duhet të kërkoni ndihmë për të shpëtuar lidhjen tuaj?

Nuk është gjithmonë e lehtë për të kërkuar ndihmë, veçanërisht për diçka personale sikur lidhja juaj. Por telashet ju gjejnë kohë pas kohe dhe në ato […]
12/02/2016

Mesazhe për ditën e Shën Valentinit

Sigurisht jeni duke menduar se cfarë mesazhe t’i dërgoni të dashurve tuaj në Shën Valentinit. Në ditët e sotme mesazhet, teknologjia dhe telefonat e menqur kanë zëvendesuar letrat […]
11/02/2016
shen valentini

4 Ide për çiftet në distancë në Ditën e Shën Valentinit

Nëse ju dhe i dashuri juaj nuk do të jeni në një vend në Ditën e Shën Valentinit, kjo nuk do të thot se ju nuk […]
05/02/2016

A është buzëqeshja çelësi i zemrës së partnerit tuaj?

Buzëqeshja mund të jetë çelësi që ju të siguroni një vend në zemrën e partnerit tuaj. Studimet kanë identifikuar një lidhje në mes dashurisë dhe buzëqeshjes, duke […]
26/01/2016
3 Shprehi pse ju ende jeni beqarë

3 Shprehi pse ju ende jeni beqarë

Dëgjoni vajza! E dimë se ndonjëherë ju kanë lënduar disa kritika por është koha t’i rregulloni këto gabime që ju kanë dëmtuar jetën tuaj të sentimentale. […]
30/12/2015

7 Aplikacione për çifte që nuk e kemi ditur se egzistojnë

1. Couple Si funksionon: Aplikacione Couple ju mundson juve dhe partnerin tuaj te ndani mesazhe, video dhe te vizatoni së bashku.  Thumbkiss – ka një karakteristik shumë interesante në këtë […]
30/12/2015
njoftime online

Pse duhet t’i shfrytëzoni faqet për Takimet Online?

Pse takimet online janë një ide e mirë? Uluni përpara kompjuterit, futuni në faqen e Takimet Online dhe fillon duke iu dërguar e-mail disa vajzave …..pa ndonjë frikë […]
28/12/2015
Çfarë është dashuria e vërtetë?

Çfarë është dashuria e vërtetë?

Dashuria nuk është komplekse, njerëzit janë kompleks, dhe njerëzit dinë t`i komplikojnë edhe gjërat më të thjeshta. Dashuria nuk është koncept i rëndë për t`u kuptuar […]
24/12/2015

Ide sesi të propozoni në natën e Vitit të Ri

Nata e Vitit të Ri është një ditë që të gjithë e presim me padurim. Por bukuria më e madhe është kur ke në plan t’i propozoni […]
22/12/2015
festave . dashuria

Si të filloni një lidhje në kohën e festave?!

Kur jashtë është ftohtë dhe ju qëndroni në shtëpi të shikoni ndonjë film me siguri nuk do ju pëlqente të jeni vetëm?! Moti po bëhet i ftohtë, gjethet po […]