Magazina

Pa e larguar nga lista e shoqërisë (që të mund ta ndjekni si të dëshironi)

Facebook ka bërë që ndarjet të jenë më të komplikuara sesa që duhet. Në fillim ju duhet të merreni me ndarje, pastaj ta ndërroni statusin e lidhjes tuaj dhe pastaj të vazhdoni ta shihni fytyrën dhe emrin e ish të dashurit çdokund – vetëm nëse jeni të vendosur ta largoni atë nga lista e shoqërisë. Por pas disa vite, Facebook më në fund ka vendosur ta bëj një zgjidhje për këtë.

Të Enjtën, faqja e njohur ka njoftuar se janë duke testuar një mënyrë të re se si të anashkaloni ish të dashurin në njoftime. Për momentin është duke u testuar në përdoruesit e telefonave në Shtetet e Bashkuara, por do të shpërndahet edhe në vende të tjera nëse është me sukses. Ju mund ta bëni këtë në mënyrë manuale dhe është një mënyrë të lehtë.

Facebook më në fund është duke e bërë një mënyrë se si ta keni më lehtë të mos e shihni ish të dashurin

Ja si funksionon: Kur keni vendosur se nuk jeni ekskluziv me partnerin tuaj, ju mund ta ndryshoni statusin tuaj të lidhjes si gjithmonë. Pastaj, ju do të keni një opcion për të ndryshuar se sa shpesh dëshironi ta shihni fytyrën e ish të dashurit në Facebook. Ju mund të zgjidhni se dëshironi ta shihni më pak emrin dhe foton e profilit të tij, pa e larguar atë nga lista e shoqërisë. Kjo do të thotë se postimet e tij nuk mund të dalin në faqen tuaj dhe kur dëshironi të etiketoni shoqërinë në foto, video, ose statuse, emri i tij nuk do të shfaqet si sugjerim.

Dhe rregullimi juaj (settings) mund të funksionoj në të njëjtën mënyrë, duke mos e ditur ish i dashuri juaj. Ju mund ta bëni që ish i dashuri juaj të mos i shoh postimet tuaja, vetëm nëse janë të etiketuar me emrin e tij ose e shpërndarë nga një shoqëri të përbashkët që keni. Dhe ju mund ta largoni etiketimin fshehtas nga të gjitha statuset dhe fotot që ju keni postuar bashkë gjatë momenteve të bukura. Në këtë mënyrë, ish i dashuri juaj nuk do të ketë mundësi të shfaqë ato kujtime të “Momentet e tij të shkëlqyera”.

23/03/2016
Facebook më në fund është duke e bërë një mënyrë të lehtë të mos e shihni ish të dashurinFacebook më në fund është duke e bërë një mënyrë të lehtë të mos e shihni ish të dashurin

Facebook më në fund është duke e bërë një mënyrë të lehtë të mos e shihni ish të dashurin

Pa e larguar nga lista e shoqërisë (që të mund ta ndjekni si të dëshironi) Facebook ka bërë që ndarjet të jenë më të komplikuara sesa […]
13/01/2016
Si të njoftoheni me një vajzë apo djalë nga Diaspora

Njoftimi me djem dhe vajza nga Diaspora

Nëse keni njohur një vajzë apo djalë nga diaspora me të cilin nuk keni mundësi të takoheni sepse gjindet largë jush po keni shumë dëshirë të […]
12/01/2016
9 Këshilla për të filluar një lidhje të shëndoshë online

9 Këshilla për të filluar një lidhje të shëndoshë online

Ne ju kemi sjellur disa këshilla që të keni një lidhje të shëndoshë online. Shkruani në mënyrë të qartë duke u siguruar që mesazhi juaj të […]
11/01/2016
Këshilla për burra dhe gra të cilët janë në një lidhje online

Këshilla për burra dhe gra të cilët janë në një lidhje online

Jeni duke kërkuar disa këshilla për lidhje online: jeni takuar më dikë online, keni lidhje të gjatë, jeni te dashuruar dhe keni probleme? Nëse po – lexoni […]
28/12/2015
Çfarë është dashuria e vërtetë?

Çfarë është dashuria e vërtetë?

Dashuria nuk është komplekse, njerëzit janë kompleks, dhe njerëzit dinë t`i komplikojnë edhe gjërat më të thjeshta. Dashuria nuk është koncept i rëndë për t`u kuptuar […]
17/12/2015
Kanali Televiziv “Christmas 24“ bëri një kuti telefonate ku njerëzit munden të ju përgjigjen dhe të marrin dhurata – por ka një kusht.

“Christmas 24” bëri një kuti telefonate ku njerëzit përgjigjen dhe marrin dhurata.

“Christmas 24” ka bërë një eksperiment për t’i ndihmuar njerëzit të kujtojnë domethënien e vërtetë të këtij sezoni festiv. Kanali televiziv ka ndërtuar këtë kuti telefonate në […]
16/12/2015
Profesori i dashur i kolegjit kujdesët për fëmijët derisa nëna e tyre mban provimin final

Profesori kujdesët për fëmijët derisa nëna mbanë provimin final.

Nëna Monica Romero ishte gati për të mbajtur provimin e saj final të ushtrisë në lëndën e historisë, që ishte pjesë e suksesit të saj në […]
26/11/2015
lokacione

9 Lokacione nga jeta reale që e kanë inspiruar Disney-n

Botët e bukura që i hasim në filmat tanë të preferuar të Disney-it janë punë e imagjinatës, por madje edhe ato i kanë rrënjët në lokacione […]
24/11/2015
fëmijë

Unë fotografoj fëmijë me sëmundje të rralla që t’i inkurajoj njerëzit të shohin përtej gjendjes së tyre

Djali im Isaku ka lindur me një gjendje shumë të rrallë të quajtur Sindroma Moebius. Ai nuk ishte diagnostifikuar deri kur ishte 8 muajsh dhe ne […]
19/11/2015
njerez te famshem

Fjalët e fundit të thëna nga njerëz të famshëm (Foto)

Duke i ditur fjalët e fundit që dikush i ka folur mundet nganjëherë të vë ca dritë në karakterin e tyre apo në rrethanat në të […]
19/11/2015
fëmijë

Partneri im i ri ka gjashtë fëmijë. A do të ketë kohë për mua?

Para pesë muajsh, fillova të dilja me dikë që sapo kishte mbaruar një lidhje afatgjatë. Nuk ishte planifikuar të ishte një lidhje, por me kohë ishte […]
14/11/2015
20 Foto të kafshëve që duhesh ti shikosh para se të vdesësh

20 Foto të kafshëve që duhesh ti shikosh para se të vdesësh

Këto janë disa fotografi të kafshëve që ju ndoshta doni ti shikoni nëse doni të jeni një njeri i plotë. 1. Një macë duke i shpjeguar mendimet […]
13/11/2015
Statujat lëvizëse të një burri dhe gruaje që kalojnë njëri-tjetrin çdo ditë, të cilat simbolizojnë një histori tragjike dashurie

Statujat lëvizëse të një burri dhe gruaje që kalojnë njëri-tjetrin çdo ditë, të cilat simbolizojnë një histori tragjike dashurie

“Burri dhe Gruaja” është një skulpturë lëvizëse e hekurt e cila është e gjatë 8 metra e ndërtuar nga një skulptore Gjeorgjiane, Tamara Kvesitadze. Të lokalizuara […]