Cili është stili juaj në dashuri?

Ka mënyra të ndryshme për të kuptuar stilin e punës dhe stilin e mësimit, pse jo edhe stilin e dashurisë? Një psikolog ka intervistuar qindra njerëz dhe ka konkluduar se ka një numër të madh mënyrash për të qenë në lidhje. Duke e kuptuar do e keni më të lehtë për të mbajtur jetë intime në rend.

A jeni eros?

 • Ju e shihni dikë përballë dhomës dhe e “dini” se ai personi është sigurt për ju.
 • Ndjenjat intime janë të rëndësishme – dashuria është qendra e jetës tuaj.
 • Është e vështirë për ju të gjeni të duhurin – ju zgjidhni shumë.

A jeni ludus?

 • Ju e urreni të keni gjatë festave në të ardhmën një partner.
 • Në të kaluarën jeni akuzuar të jeni emocionalisht i papjekur ose se keni ankth në përkushtim.
 • Ju pëlqejnë shumë persona të ndryshëm.

A jeni storge?

 • Dashuria do të largohet dhe ju ende mund të jetoni me një shokë përgjithmonë.
 • Për ju dashuria është baza e një komuniteti të fortë.
 • Kur jeni shokë të mirë me dikë, problemet intime mund të zgjidhen lehtë.

A jeni mania?

 • Për ju, të jeni në dashuri është sinonim me ankth, edhe makth.
 • Ju jeni në gjendje të humbni peshë, të flini , dhe të jeni ndjeshëm kur bieni në dashuri.
 • Zgjatë shumë për ju ta mblidhni vetën pas ndarjes – në mënyrë të pashmangshme juve ju kanë lënë, nuk jeni personi që i keni lënë.

A jeni pragma?

 • Ju keni një listë të blerjes me kritere që ju e prisni që partneri juaj ta mbush.
 • Ju besoni se ju mund të mjeshtroni çdo dëshirë me sens të përbashkët, duke përfshirë edhe një lidhje të suksesshme.
 • Ju asnjëherë nuk përfundoni me dikë me të cilin nuk përshtaten me ambiciet tuaja, me jetën tuaj dhe grupin tuaj shoqëror.

Të dashurit Eros kanë idealizuar një imazh psiqik për të dashurit e tyre. Por së bashku ata besojën se janë në një planet për të dashuruar njëri – tjetrin, ata duhet të gjejnë atë! Ata mbesin besnik dhe romanca e tyre është e lartë në agjendën e tyre. Nëse ju jeni një i dashur eros, ju nuk e harroni romancën.

Të dashurit Ludus janë disa herë stresuar më aspektet e jetës së tyre dhe nuk kanë dëshirë të përkushtohen në një lidhje të dashurisë. Një ludus i thjeshtë mund të jetë i brengosur për të lënduar dhe i paralajmërojnë të dashurëve të tyre para lidhjes e cila do të jetë e dobët. Disa janë më pak të ndershëm. Të dashurit ludus largohen për të i parë partnerët e tyre shpesh në fillim të lidhjes edhe nëse janë të martuar, shpesh do të ketë distancë dhe sekrete. Dashuria është një gosti dhe ata do të dëshirojnë të i provojnë të gjithat. Kjo do i bën që partnerat eros dhe mania të jenë nervozë dhe gjestet e tyre i frikson dhe i besdisë ludus-at.

Të dashurit Storge shpesh rriten në një familje dhe komunitet të mbështetur. Ata presin që të dashurit e tyre të jenë shokë të “veçant”. Personat storge nuk janë të zënë me dashuri por një lidhje e gjatë ata mund të bëhen pronor nëse të dashuri e tyre janë të kërcënuar dhe do të luftojnë ruajn të dashurit e tyre. Nëse komuniteti nuk është aty, interesat intime do të ndalen. Dashuria nuk përfundon vetë: është pjesë e jetës së tyre ose nuk do të funksionojë.

Të dashurit Mania janë ndjekës potencial në grup. Ata presin që dashuria të jetë e vështirë dhe për ata ashtu është. Ata janë xheloz dhe pronor. Është e rallë nëse një person kërkon një term të gjatë dashurie mania dhe nuk është suprizë se janë pjesërisht të vetmuar.

Të dashurit Pragma janë e kundërta. Ata nuk dashurohen me njerëz të cilët nuk janë të përshtatshëm në jetën e tyre, planet dhe dëshira. Ata nënçmojnë emocione të tepërta dhe skenat e xhelozisë por ata i vlerësojnë shenjat e komitetit. Atyre ju pëlqejnë të kenë një lidhje dashurie por jo nëse do të thotë të sakrifikojnë qetësinë e mendjes dhe rahatinë e tyre në jetë.  Atyre nuk u prish punë të mbesin vetëm nëse është më e përshtatshme për ata, pra kujdesuni nëse partneri juaj është pragma– mos e lëvizni anijen shumë.

Comments are closed.