Në qoftë se dëshironi të humbni barkun: Ky është mëngjesi ideal për ju.

Të gjithë duhet të dimë që mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës.

Prandaj edhe nëse jeni në diet, mos e leni pa ngrënë mëngjesin. Sepse edhe kur jeni në diet ju gjithmonë duhet të hani mirëpo duke i zgjedhur përbërësit e duhur.

Nje hulumtim në vitin 2008 dëshmoi se nëse doni të hiqni trashësin e barkut , ju duhet të hani vetem një përbërës– një prej më të rekomanduarave janë Vezët.

Ato janë të mbushura me proteina

Mëngjesi duhet të jetë ushqim me plotë proteina që të ju sigurojë te jeni i ngopur deri në kohën e drekës. Shumë ekspertë besojnë se ne duhet të konsumojmë të paktën 20g proteina gjatë shujtës së parë të ditës, lajm i mirë është se veza përmban 6g proteina.

Zgjedhje praktike

Kur jeni të uritur dhe ju duhet diçka si meze e lehtë, merreni një – vezë të zier mirë.  Ju do të  përgatisni atë shumë lehtë dhe shpejtë, dhe është një zgjidhje me kalori të ulëta që me siguri do të ju mbajë ngopur deri në shujten tjetër.

Rekomandim: Një vezë e zier fort përmban (78 kalori) ndërsa një mollë (80 kalori). Ky kombinim do të ju mbajë larg nga frigoriferi dhe ushqime tjera jo të shëndetshme deri në kohën e drekës.

billionphotos-944411

Comments are closed.