AlbanianFriends

Çfarë nëse martesa në fakt është e mirë për ju!?

Ju me siguri keni dëgjuar se martesa është në largim e sipër.

Në mënyra të shumta kjo mund të kuptohet dhe shihet që kemi një nivel të lartë të ndarjes dhe që shohim gjëra jo atraktive në media dhe në komunitetin tonë.

Por a jeni aq të shpejtë për të përfunduar këtë situatë? Është e mundshme të largoni gjërat negative nga martesa, dhe të mbani gjërat e mira dhe sigurisht të mbetet martesa një vend pozitivë dhe e mrekullueshme për ata të cilët vendosin të shkojnë në këtë rrugë? Ne ju kemi shtjelluar disa aspekte të mira të martesës të cilat ju duhet të i shfrytëzoni. Edhe nëse martesa është duke u bërë një art i humbur.

Martesa mund të jetë një “bazë e shtëpisë” të siguritë.

Një vend ku ju të dy mbështeteni dhe dashuroheni dhe një vend ku largoni lodhjen dhe kaosin që disa nga ju i ka përballuar në vende të ndryshme të jetës tuaj.

Nëse një çiftë është ekip, atëherë martesa mund të jetë një ekip i fuqishëm: një vend ku rigrupoheni, lidheni dhe motivoheni.

Martesa po ashtu mund të jetë një vend ku mund të ndani problemet tuaja.

Dy mund të jenë më mirë sesa një, nëse të dy partnerët janë në një vend ku kontriboni bashkë në një jetë partnerash.

Martesa mund të jetë një burim përkdheljes të dashurisë.

Çfarë ndodhë nëse ju kërkoni mënyra të kujdeseni për njëri – tjëtrin përtej marrëdhënies intime?

Si p.sh. të bëni gati ushqimin, të shikoni emisionin e preferuar të njëri – tjetrit, ose të gatuani ushqimet e prefueruara të njëri – tjetrit? Kur ju e bëni mirë, martesa do të shtoj kujdesi dhe mirësjellje në të dy njerëz.

Martesa mund të jetë vendi më i bukur për të mësuar për respektin dhe kujdesin për të tjerët

….nëse dëshironi që martesa juaj të ju zgjasë!

Po, shpesh është më lehtë të jeni vetëm. Por nëse ju me të vërtetë dëshironi një lidhje, të mësoni se si të komunikoni me dashuri dhe respekt është njëra ndër gjërat më të bukura dhe më të vështira në aspektin e martesës.

Martesa është një vend për të mësuar më shumë se kush jeni në të vërtetë dhe çfarë nuk funkisonon për ju.

Çfarë ju motivon? Çfarë ju bën të stresoheni? Çfarë është e vlefshme për ju në jetë? Martesa vetë do të ju ndihmon të i kuptoni të gjitha këto.

Martesa është një mënyrë për të njoftuar botën që ju jeni një çiftë dhe të kërkoni mbështetje bashkë në jetën tuaj.

Është shumë publike për të kërkuar me qenë pjesë e saj ose të tij, mbështetje dhe një komunitet.

Në fund të fundit martesa është të ndani një jetë sëbashku.

Është të jeni një ekip bashk, ndoshta është të ndani edhe mbiemrin, por duhet të ndani gjithmonë kohën dhe energjinë me njëri – tjetrin.

Në ditët e sotme nuk është e nevojshme të martoheni me partnerin tuaj dhe shumica e njerëzve nuk ndjehen të detyruar ta bëjnë këtë. Kjo kuptohet dhe mund ose nuk mund të ju drejtoj në një lidhje të fortë në disa nga këta çiftet. Por çfarë nëse ju do e ndryshonit fokusimin e martesës nga “posedimi“ dhe tjetrin nga “shoqëruesi” dhe të tjerat nga jeta e partnerave dhe shoqëria?

21/03/2016
Disa arsyje se martesa është gjëja më e bukur që ju ka ndodhur ndonjëherë

Disa arsyje se martesa është gjëja më e bukur që ju ka ndodhur ndonjëherë

Çfarë nëse martesa në fakt është e mirë për ju!? Ju me siguri keni dëgjuar se martesa është në largim e sipër. Në mënyra të shumta […]
28/12/2015
Çfarë është dashuria e vërtetë?

Çfarë është dashuria e vërtetë?

Dashuria nuk është komplekse, njerëzit janë kompleks, dhe njerëzit dinë t`i komplikojnë edhe gjërat më të thjeshta. Dashuria nuk është koncept i rëndë për t`u kuptuar […]
14/11/2015
20 Foto të kafshëve që duhesh ti shikosh para se të vdesësh

20 Foto të kafshëve që duhesh ti shikosh para se të vdesësh

Këto janë disa fotografi të kafshëve që ju ndoshta doni ti shikoni nëse doni të jeni një njeri i plotë. 1. Një macë duke i shpjeguar mendimet […]