lidhja ne distance

Bota po bëhet çdo ditë e më vogël. Sigurisht jo në aspektin e madhësisë aktuale, nuk kemi nevojë për panik, por në drejtim të lidhjes;  teknologjitë e reja dhe sheshet globale janë duke krijuar një shoqëri ku ne kurrë nuk kemi qenë më afër me njëri-tjetrit.

Megjithatë nuk ndjehemi gjithmonë kështu kur jemi duke jetuar në anën tjetër të botës nga partneri ynë. Pavarësisht se sa është globalizuar ekonomia, lidhjet pa kontakte të rregullta për ballë janë të vështira.

Kjo nuk do të thotë se këto lidhje nuk funksionojnë, ose nuk  i përshtaten disa njerëzve shumë mirë, por ato kërkojnë përkushtim dhe planifikim. Ne kemi bërë një studim me disa çifte në distancë të gjatë dhe së bashku kemi vendosur tre këshilla kryesore për të t’u siguruar që lidhja juaj të tejkalojë distancën.

Vendosni qëllime para vetës.

Shumë gjëra në jetë janë të menaxhueshme për aq kohë sa ju keni një plan. Puna e mërzitshëm është më e tolereushme kur mendoni promovimin që keni dhe dietat janë me të durueshme duke pasur iden të ktheheni përsëri në xhinse tuaja të preferuara. Në mënyrë të ngjashme marrëdhënie në distancë të gjatë kanë nevojë për një qëllim, një dritë në fund të tunelit të takimit, për të bërë punën e vështirë të ndjehet e vlefshme.

Qëllimi juaj mund të jetë i gabuar, por megjithatë është çelësi i lidhjes që të paktën të ndani një ide se ku doni që të përfundojë kjo që keni filluar dhe se si mund ta bëni që ajo të ndodhë. Ndoshta mund të jetë e vështirë të flisni për të ardhmen, sidomos në një marrëdhënie të re, por nuk ka kuptim të kaloni një vit në një lidhje afatgjatë vetëm për të kuptuar se në fund partneri juaj nuk ka pasur ndonjë qëllim të vazhdoj apo ndërprejë këtë lidhje.

Kaloni kohën tuaj sëbashku në mënyrë të veçantë.

Një nga përfitimet e të qënit në  lidhje afatgjatë në distancë është se kur arrini të kaloni kohë sëbashku, është me të vërtetë kohë kualitative. Shumë çifte të rregullta kalojne në një rutinë sa herë shohim njëri-tjetrin, shpesh koha e tyre së bashku përfundon duke diskutuar filmat e fundit në Netflix.

Në një situatë distance të gjatë, ky lloj i “përtacisë në lidhje ‘ duhet të shmanget, dhe në vend të kësaj të bëni plane për një fundjavë larg, shetije jashtë, dhe plotë aktivitete të tjera zbavitëse. Duke pasur diçka të veçantë për të bërë sëbashku në vazhdim gjithashtu ndihmon vullnetin për të rritur disponimin tuaj, përderisa ju jeni larg.

Qëndroni në kontakt.

Komunikimi në ditët e sotme është i lehtë, por zhvendosja e fokusit të ndërveprimit nga sasia në cilësi mund të ndihmojë për të mbajtur gjëra interesante dhe  mundëson që të  njiheni me njëri-tjetrin më shumë edhe pse jeni larg. Mesazhet me tekst janë të dobishëm për një përshëndetje të shpejtë, por në këtë mënyrë është vërtetë vështirë të lidheni në një nivel më të thellë.

Në vend të kësaj, pse mos ta provoni të shkruani letra? Nuk ka asgjë më romantike se të pranoni një letër të shkruar me dorë me post, plus mbeten një kujtim i mrekullueshëm që mund të lexoni edhe në vitet që vijnë. Kartolinat dhe dhuratat e vogla në post janë gjithashtu argëtim, dhe sigruisht përpiquni  të ia përshtatni disa telefonata të rregullta apo takime në Skype – që janë shumë më efektive sesa WhatsApp apo Snapchat.

Sigurisht të gjitha marrëdhëniet janë unike dhe ajo që funksion për një çift nuk mund të funksionojë për një tjetër kështuqë përgatituni për kompromis dhe për të eksperimentuar. Vazhdoni të flisni me njëri-tjetrin në lidhje me çdo shqetësim apo frustrim që mund të keni dhe me pak planifikim dhe kujdes marrëdhënia juaj duhet të jetë në gjendje të tejkaloj çfardo distance.

 

 

01/12/2015

3 mënyra që bëjnë lidhjen tuaj në distancë të funksionojë.

Bota po bëhet çdo ditë e më vogël. Sigurisht jo në aspektin e madhësisë aktuale, nuk kemi nevojë për panik, por në drejtim të lidhjes;  teknologjitë e […]