Shpirti Binjak

Edhe nëse jeni çmendurisht të dashuruar me dikë, është e vështirë të dini nëse ai ose ajo është personi i duhur për ju. Si do e dini nëse do të ndjeheni ndryshe pas një viti? Dhjetë vite? Tërë jetën?  Të vendosni nëse do të mund të ju përshkushtoheni dikujt është vendim i thellë dhe personal, dhe të gjithë kanë kritere të ndryshme. Si në çdo aktgjykim, ju duhet të filloni duke vlerësuar dëshmitë.

Me atë mendje, këtu janë 13 shenja që tregojn se ju jeni keni takuar shpirtin binjak. Ju nuk duhet të pohoni të gjitha pikat për t’u siguruar për dikë, por nëse pohoni disa, atëherë keni gjetur dikë të veçantë.

 1. Ju i thuani gjërat të cilat nuk ju a keni thënë askujt. Ne nuk e kemi me qëllim të themi disa gjëra, por dëshira për të i treguar partnerit sa më shumë detaje për jetën tuaj do të thotë se ju i besoni atij – një arritje e madhe të një suksesi të madhë të dashurisë.
 2. Ju e lëni atë të ju shoh në momentet më të dobëta. Është e lehtë për të qenë i lumtur me dikë kur ju ndjeheni mirë në jetë. Por çfarë kur ju nuk ndiheni mirë? A dëshironi të keni atë pran kur ju kanë refuzuar një rritje, ose maçoku juaj ka ngordhur, ose keni pasur një ditë të keqe? Partneri duhet të jetë mbështes në kohët më të vështira, dhe jo ngarkesë për ju.
 3. Ju e respektoni atë. Ju nuk dëshironi të ndryshoni esencën se kush është ai. Mund të ketë gjëra të cilat mund të ju irritojnë çdo ditë në jetë, si p.sh. ai duke insistuar që ju ta vishni maicën e tij të preferuar, të hani kornfleksa për darkë, ose të shikoni filma të animuar në një të Shtune në mëngjes, por juve ju pëlqen ai, shumë e thjeshtë.
 4. Ju doni që ai të takoj prindërit tuaj. Ju ndjeheni krenare për atë dhe dëshironi që edhe të tjerët ta shohin, ju keni një ndjenjë se nuk do t’ju duhet ta arsyetoni atë.
 5. Ju mund ta imagjinoni të ardhmën sëbashku. Ju nuk keni nevojë të praktikoni të shkruani emrin tuaj me mbiemrin e tij, por ju periodikisht e lëni atë të sillet mbi mendjen tuaj duke pikturuar një jetë sëbashku.
 6. Ju nuk frikësoheni të mos jeni të një pajtimi me të. Ju e dini qe edhe nëse grindeni, ai apo ajo do të ju dëgjoj dhe do nuk do të ju injoroj. Ai do të ju marrë juve seriozisht, edhe kur ai mendon se e keni gabim.
 7. Ju dëshironi të punoni për t’i balancuar ndryshimet e mëdha mes jush. Nëse ju keni ndryshime të cilat mund të ndikojnë në të ardhmën tuaj sëbashku – si mendime të ndryshme për religjion, ose ndonjë gjë tjetër – ju do të mundoni të punoni në, dhe të besoni se mund të vini me ndonjë konkludim i cili ju do të ju lë të kënaqur të dyve.
 8. Ju qeshni bashkë. Qeshja është njëra ndër kënaqësitë më të thjeshtë të jetës. Ju duhet definitivisht ta bëni njëri – tjetrin të qesh.
 9. Ju jeni krejtësisht, çuditërisht të tërhequr pas partnerit. Një lidhje psiqike është përbërës e pamohueshme në një lidhje të shëndetshme. Dhe nëse ajo nuk është e bukur ose tipi juaj normale, kjo është edhe një arsyje për të menduar se ai apo ajo është personi i duhur.
 10. Është mirë të jeni të qetë pran tyre. Ju nuk ndjeheni nevojën për ta mbushur hapësirën mes teje dhe biseduesit ose ndërhyrësit. Në fakt, ju do të ndjeheni të rehatshëm.
 11. Ju ndiheni vetëvetja pran tyre. Ju nuk ndiheni sikur duhet të i rregulloni mendimet tuaja; ju nuk ndiheni të stresuar apo të shqetësuar.
 12. Ju nuk ndiheni shumë xheloz. Ju jeni të kënaqur me të dilni jashtë me miqtë e njëri-tjetrit. Ju lejoni që secili prej jush të ketë edhe jetën dhe hobit personale.
 13. Ju ndiheni si partneri ju bën një person më të mirë. Ajo apo ai ju bën të ndiheni të zgjuar, komik, tërheqëse, krijues, dhe si versionin më të mirë të vetës.
02/03/2016

Lista e shpirtit binjak

Edhe nëse jeni çmendurisht të dashuruar me dikë, është e vështirë të dini nëse ai ose ajo është personi i duhur për ju. Si do e […]