Të dua

Kush thotë më përpara “Të dua” – mashkulli apo femra?

Kush ndjehet më i lumtur kur dëgjon këto fjalë – mashkulli apo femra?

Shumica e njerëzve do të përgjigjen “femra” për dy pyetjet.

Dhe shumica janë gabim!

Sipas të disa studimeve të bëra, mashkulli jo vetëm që thotë i pari, por ata poashtu janë të lumtur kur e dëgjojnë duke e thënë.

Në këtë studim, një pjesë e madhe të subjekteve besohet se femrat janë të parat që thëjnë “Të dua”, kur bëhen afër dy muaj. Çuditërisht: Mashkulli ka thënë i pari fjalët e magjishme në më shumë se 62 përqind të lidhjeve.

Çuditëria tjetër është – se në shumica e temave poashtu është besuar se femrat janë të lumtura kur dëgjojnë pohimin e dashurisë. Dhe një pjesë e madhe kanë qenë të pasaktë kur studiuesit kanë treguar rezultat se meshkujt janë të lumtur kur marrin një rrëfim të dashurisë.

Studiuesit po ashtu raportojnë se, “Në përputhje me parashikimet e tyre reagimet e meshkujve dhe femrave për rrëfimin e dashurisë ndryshojnë në qoftëse çifti kanë qenë në një marrëdhënie intime. Këta studiues kanë demonstruar se të thënurit dhe tëdëgjuarit e fjalës  “Të dua” ka domethënie të ndryshme dhe kjo nvaret se kush po e rrëfen dhe kur po bëhet rrëfimi.”

Çfarë do të thotë kjo? Motivimi i individit duhet të merret parasysh – dhe, sigurisht që edhe pjesa e marrëdhënies intime është pjesëmarrëse.

Studiuesit kanë gjetur se për derisa mashkulli e konsideron fjalën “Të dua” në gjashtë muaj para partnerit të tyre, mashkulli po ashtu do të jetë i kënaqur të dëgjoj këto fjalë nëse çifti ende nuk ka pasur marrëdhënie intime.

Në kontrast, femra sigurisht që do të jetë e kënaqur kur i dëgjon fjalën “Të dua” nga partneri i saj, nëse është ndodhë pas marrëdhënieve intime.

Pra, nëse me vetëdije ose pavetëdije, mashkulli mund të lexoj thënien “Të dua” dhe të keni marrëdhënie intime në njërjtën kohë, kjo do të thotë se “Unë jam gati të flej me ty”. Përderisa kur femra është në një lidhje mund të brengoset se fjala “Të dua” nga një mashkull para marrëdhënies intime tregon se është një hap për ta pasur atë vetëm për shtrat. Në këtë studim meshkujt të cilët kanë qenë të interesuar në një lidhje të gjatë (dhe jo vetëm për marrëdhënie intime), kanë preferuar ta dëgjojnë fjalën “Të dua” pas ndonjë intimiteti mes tyre..

Përveç kësaj, meshkujt në këtë studim kanë filluar të mendojnë për të shprehur dashurinë e tyre pasi 3 muajve që janë njoftuar , përderisa femra fillon të mendoj për atë pas 5 muaj.

Pra kjo në fund tregon se ju keni nevojë për komunikim, të bisedoni për ndjenjat, pritjet, nevojat dhe krijimin e një lidhje të mirë. Në fund, nuk ka rëndësi se kush thotë i pari “Të dua” kur jeni bashkë – vetëm merrni kohën t’a thoni prapë dhe kujtoni partnerin tuaj në mënyra të vecanta se çfarë dashuroni rreth tyre..

09/03/2016
të dua

Kush thotë më përpara “Të dua” – Mashkulli apo Femra?

Kush thotë më përpara “Të dua” – mashkulli apo femra? Kush ndjehet më i lumtur kur dëgjon këto fjalë – mashkulli apo femra? Shumica e njerëzve […]