Disa studiues kanë sugjeruar që të keni një partner të kujdesshëm do jetë mirë për shëndetin tuaj psiqik gjithashtu edhe për lumturin tuaj, dhe po ashtu mund të ju ndihmoj të jetoni më gjatë.

Është e ditur se nga vitet e fundit të 80-ta, izolimi social do të ndikoj keq në shëndetin tuaj. Njerëzit me një lidhje të fuqishme dhe personale kanë treguar se jetojnë më gjatë sesa ata të cilët janë të izoluar gjatë gjithë kohës.

Kjo teori ka qenë e testuar disa herë gjatë viteve, afër 150 studime dhe afër 300,000 pjesëmarrës kanë ndihmuar të tregojnë se lidhjet positive mund të jenë më shumë të rëndësishëm për shëndetin psiqik sikur ushtrimi dhe koncentrimi të një peshe të shëndetshëm.

Por ka shumë gjëra të cilat ne nuk i dimë për këto, duke përfshirë edhe cilat aspekte janë të mira për një lidhje të mirë për ju. Një studim që është bërë tani ka shikuar në disa ideja në “përgjegjësitë e partnerit” një çelës për të ndikuar në një lidhje romantike në shëndetin tuaj psiqike.

Përgjegjësitë e partnerit referohen se sa mirë partnerët tuaj mund të ju kuptojnë, sa mirë i repektojnë vendimet dhe ndjenjat tuaja, dhe sa shumë kujdesen ata për ju.

Studiuesit kanë shikuar nivelet e koristolit të pjesëmarrësve. Duke përfshirë edhe funksione të tjera, koristolit është një hormon e cila rregullon sistemin tonë imun.

Njerëzit të cilët kanë vlerësuar partnerët e tyre duke qenë më të kujdesshëm dhe përgjegjës kanë mundësi të kenë nivelin e koristolit të cilat do të kenë një shëndet më tejkalues, dhe kjo do të mbetet në përputhje dhe të testuar prapë dhjetë vjetë më vonë. Njerëzit e njejtë kanë qenë edhe më mirë të pajisur të përballojnë emocionet negative. Pra është e mundshme se të keni një partner të kujdesshëm të cilët sigurishtë që do të ju ndihmojnë të ndjeheni më mirë dhe të qëndroni të shëndetshëm.

07/03/2016
Një lidhje e shëndoshë për trup të shëndoshë

Një lidhje e shëndoshë për trup të shëndoshë

Disa studiues kanë sugjeruar që të keni një partner të kujdesshëm do jetë mirë për shëndetin tuaj psiqik gjithashtu edhe për lumturin tuaj, dhe po ashtu […]