Tejkalimi i xhelozisë

Xhelozia është një emocion normale me eksperiencë nga shumë njerëz në një lidhje, por është e rëndësishme që mos ta lëmë të dal nga kontrolli. Mbi këto këshilla ne do ju ndihmojmë ta menaxhoni xhelozinë dhe të punoni për një lidhje të lumtur dhe të shëndoshë.

Të përmirësoni vetëvetën në mënyrë të pavarur i partnerit tuaj. Mundohuni të kaloni kohën duke bërë diçka që ju të kënaqeni dhe t’ju bën të ndjeheni mirë për vetëvetën.

Njihni pikat tuaja të mira. Bëni një listë me tërë cilësitë dhe arritjet të cilat do t’ju kujtoj juve se pse partneri juaj ju do kur ju keni një moment të josigurisë. Nëse keni probleme për ta bërë këtë vetëm ju mund të pyesni partnerin tuaj për të kontribuar gjithashtu në këto pika.

Konsideroni personat të tjerë. Ju mund të jeni në gjendje të arsyetoni shpërthimin e xhelozisë në mendjen tuaj, po mundohuni të konsideroni se çfarë mendojnë ata të situatës së jashtme. Të merrni reagimet në mendje para se të reagoni dhe do të ju ndihmoj të rini të qetë dhe në kontrollë.

Merrni përgjegjësinë e xhelozisë tuaj. Nëse xhelozia juaj vjen nga josiguria sesa nga veprimet e partnerit tuaj mundohuni ta njihni dhe ta pranoni këtë, mund të ju ndihmon për të kaluar emocionet negative.

Ndërroni qëndrimin tuaj. Duhet të dini se çiftet e shëndetshëm kanë interesa të ndara. Mundohuni të mos jeni xheloz nëse partneri juaj vendos të kalojë mbrëmjen me shoqëri sesa me ju, bëni plane tuaja dhe bisedoni për këtë më shumë kur jeni prap bashkë.

Krijoni një balancë. Nëse jeta juaj sociale lidhet rreth partnerit tuaj është e ditur se ju do të ndjeheni xheloz kur ata dëshirojnë të bëjnë gjërat të veta. Duke zhvilluar interesat tuaja, ri-ndezjen e miqësisë dhe dëshira e pavarësisë që ju mund të largoni disa presione nga lidhja juaj.

Mësoni nga sjelljet e kaluara. Nëse xhelozia juaj ka shfaqur disa problem në lidhjen e mëparshme mundohuni ta njihni këtë dhe ta përdroni këtë eksperiencë të kaluar për të ju ndihmuar të bëni ndryshime positive në lidhjen tuaj të tanishme. Askush nuk dëshiron të bën gabime dyherë.

Ndani ndjenjat tuaja.
Mundohuni ta bëni partnerin tuaj aleat jo armik në luftën e xhelozisë tuaj. Bëhuni të hapur kur jeni duke u ndjerë xheloz dhe kërkoni për mbështetje nga partneri juaj. Shpjegoni se ju e dini që ndjenjat nuk mund të jenë të arsyeshme, por kjo siguri e vogël nga ata mund të ju ndihmoj ta lëni mbrapa dhe të vazhdoni më tutje.

dua
dua
Dua - Help.Biz.Love. Connecting Albanians worldwide. Our mission is to connect Albanian people worldwide. Our suite of powerful communication tools helps members meet, build a stronger Network & create a better Dating experience.

Comments are closed.