Si mund të ju ndihmojmë?

FAQ > Zbulimi i catfishing dhe rikuperimi

Përditësuar më së fundi: September 10, 2021

Zbulimi i catfishing dhe rikuperimi

Catfishing quhet fenomeni një person, në këtë rast në aplikacionin dua-app, pretendon të jetë dikush që nuk është. Njerëzit e bëjnë këtë gjë për të tërhequr vëmendjen, për të gjetur partnerët, ose nganjëherë për të fituar para.

Mënyra më e sigurt për të ditur që nuk keni të bëni me një person të tillë është t’i kërkoni që ta verifikojë profilin e tij menjëherë pasi të përputheni (nëse nuk e ka bërë tashmë). Përndryshe, mbani në mend këto gjëra:

Si ta nuhasim dikë që po bën catfishing?

A keni dyshime? Këtu janë disa gjëra që duhet të keni kujdes:

  • Nëse personi në fjalë refuzon të takohet sy më sy
  • Nëse refuzon të bisedojnë me telefon/video
  • Profili i tij/saj në rrjete sociale është i ri dhe nuk duket i besueshëm
  • Kërkon para
  • Ju duket person i çrregullt edhe në bisedë

Si të rekuperohemi nga një eksperiencë e tillë?

Gjëja kryesore është të mos e fajsoni vetën. Përballja me një person që gënjen për identitetin e tij/saj mund t’i ndodh gjithkujt.

Nëse kjo gjë të ka shqetësuar shumë, atëhere mundohu ta largosh mendjen nga kjo eksperiencë dhe bëjë një pauzë nga njohjet online.


A ju duket e dobishme kjo?Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.