Home Për tradhtinë Edhe kur kujtesa
Edhe kur kujtesa

Edhe kur kujtesa

nga Flogerta Driza

Edhe kur kujtesa ime e lodhur
Ashtu si ato tramvajet e pasmesnatës
Vetëm në stacionet kryesore do të ndalojë,
Unë ty s’do të harroj,

Do të kujtoj
Mbrëmjen e heshtur, të pafund të syve të tu
Dënesën e mbytur, rrëzuar mbi supin tim
Si një dëborë e pashkundshme.

Ndarja erdhi
Po iki larg teje…
Asgje e jashtëzakonshme,
Veç ndonjë natë
Gishtat e dikujt do të mpleksen në flokët e tua
Me të largëtit gishtat e mi, me kilometra të gjatë…

Edhe kur kujtesa është një nga poezitë e shumta ndaj dashurisë të Ismail Kadaresë. Ismail Kadaré ka lindur në 28.01.1936, në Gjirokastër, Shqipëri dhe tashmë jeton në Paris, Francë. Ai është një shkrimtar shqiptar, i përmendur shpesh si kandidat për Çmimin Nobel në Letërsi, dhe është një nga figurat kryesore të jetës kulturore shqiptare që prej viteve ’60 e deri më sot. Sigurisht Kadare ka shkruar shumë pjesë letrare, prozë por edhe poezi. Megjithëse, nuk njihet për poezi, shkrime e tij janë vërtet mbresëlënëse dhe të goditura. Do zgjdhim t’ju sjellim të tjera poezi nga Ismaili, por edhe nga shumë shkrimatarë të tjerë. Kryesisht poezi dashurie dhe artistike.

Blej shqip produktet

ARTIKUJ E NGJAJSHëM