Do te dua

images-150x150-150x150 Do te dua edhe nese vuajtje me sjell,
Do te dua edhe nese vdekje mua me sjell,
Do te dua edhe nese kjo Dashuri mua me vret,
Do te dua si tani e pergjith mon.

Cdo Dit pa ty

images-7-150x150-150x150 Çdo Dit pa ty, është sie një dit pa diell.
Çdo mbrëmje pa ty, është si një nat pa yje.
Çdo or pa ty, ësht si një jetë pa ndjenja.
Çdo minut pa ty, është një minut si mos te isha në jetë.
Çdo sekund pa ty, është si mos tmë reh zemra.

Edhe nje dite

images-5-150x150-150x150Edhe një ditë e re në vargun e jetës
Edhe një ditë rëndon mbi supet e mia,
E gota e ime është e mbushur plot
Njëra gjysmë me helm, dhe tjetra me lot!

I kalova ditët sikur në errësirë
Jeta po më ik si dheu ndër këmbë,
Vdekja më është ngjitur dhe nuk më ik dot
Sa ka helm në gotë, aq ka edhe lot!

Në ditëlindjen time kam hapur një gropë
Hallet e jetës time në te dua ti mbyll,
Dhe gotën e helmit së bashku me lot
Do ta hedh në te, në jetën e kot!

Shumë vite i kalova dhe sa janë në radhë?
Në një luftë të gjatë në ballë me furtunën,
Unë tani po shkoj kah fundi i jetës
Nekrologun për së gjalli po ia shkruaj vehtes!