Qysh Me - Kërko - Autori
Kyçu
Filane Fisteku Filane Fisteku

Shkrimtare, leksikografe, folkloriste dhe e apasionuar me teknologji e cila vjen nga Prishtina e lashtë, ose kryeqyteti i ri i Kosoves. Ajo lindi në një familje e klerike e Fistekllarit (tash Fisteku). Studioi në Shkollen me fillore të qytetit të vjeter në Britaninë e madhe ku kish fatin të takohet me disa pjestar të oborit mbretëror.

Eshte shkruesja e parë e një fjalori teknologjik për gjuhen shqipe i cili fjalorë ka rreth 1400 fjalë të përkthyera nga anglishjtja në shqip, si dhe emra tjer teknologjik bashkohor, emra pajisjese dhe një sasi fjalësh të urta e shprehjesh të mbledhura në krahina të ndryshme të Wikipedia-së. Kjo edhe bënë njeriun e duhur që Filanja të jetë autorja e parë e portalit të gjuhës shqipe për edukim Qysh Me.

Artikujt nga autori:

dua