Qysh me përgaditë krofne? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë krofne?

| Brumera | 15 June 2017 | 11:39

Përbërësit:

  • 200 ml qumësht
  • 200 mll ujë
  • 1 lugë majë buke
  • 2 lugë sheqer
  • 1 sheqer vanillë
  • 2 lugë vaj
  • 4 të verdha veze
  • 700 gram miell.

Vendosen në një enë të thellë qumështi, uji, maja e bukës dhe pak kripë.

Përzihen dhe gradualisht shtohen përbërësit e tjerë derisa të gatuhet një brumë i butë.

Pasi të jetë gatuar brumi shtrihet në tavolinë me miell.

E lëjmë brumin në trashësi 0.5 mm dhe i nxjerrim format me gotë.

Lihet brumi në tavolinë derisa të nxehet vaji.

Fërgohen derisa të skuqen.

Mbi shtohet sheqer pluhur dhe sheqer vanillë.

Image

 

dua