Cilat Jane Llojet e Fobive?

nga Argjenda Selmani

A-

 • Ablutophobia- Frika nga larja.
 • Acarophobia- Frika nga kruarja.
 • Acerophobia- Frika nga thartesia.
 • Achluophobia- Frika nga terri.
 • Acousticophobia- Frika nga zhurma.
 • Acrophobia- Frika nga lartesite.
 • Aerophobia- Frika nga rrymimet e ajrit dhe substancat helmuese.
 • Aeroacrophobia- Frika nga vendet e larta.
 • Aeronausiphobia- Frika nga vjellja nga semundja e ajrit.
 • Agateophobia- Frika nga cmenduria.
 • Agliophobia- Frika nga dhimbjet.
 • Agoraphobia- Frika nga vendet e hapura ose nga grumbull njerezisht.
 • Agraphobia- Frika nga abuzimet seksuale.
 • Agrizoophobia- Frika nga kafshet e egra.
 • Agyrophobia- Frika nga kalimi i rruges.
 • Aichmophobia- Frika nga gjilperat ose gjerat e mprehta.
 • Ailurophobia- Frika nga macet.
 • Albuminurophobia- Frika nga semundja e veshkeve.
 • Alektorophobia- Frika nga pulat.
 • Algophobia- Frika nga dhimbja.
 • Alliumphobia- Frika nga hudhra.
 • Allodoxaphobia- Frika nga mendimet.
 • Altophobia- Frika nga lartesite.
 • Amathophobia- Frika nga pluhuri.
 • Amaxophobia- Frika nga ngasja e vetures.
 • Ambulophobia- Frika nga ecja.
 • Amnesiphobia- Frika nga amnezia.
 • Amychophobia- Frika nga gervishjet.
 • Anablephobia- Frika nga shikimi larte.
 • Ancraophobia- Frika nga era. (Anemophobia)
 • Androphobia- Frika nga meshkujt.
 • Anginophobia- Frika nga mbytja ne vendet e ngushta.
 • Anglophobia- Frika nga Anglia ose kultura Angleze.
 • Angrophobia – Frika nga nervoza.
 • Ankylophobia- Frika nga palevizshmeria e nyjeve.
 • Anthrophobia ose Anthophobia- Frika nga lulet
 • Anthropophobia- Frika nga njerezit ose shoqeria.
 • Antlophobia- Frika nga vershimet.
 • Anuptaphobia- Frika nga te mbeturit beqar.
 • Apeirophobia- Frika nga pafundesia.
 • Aphenphosmphobia- Frika nga prejket e te tjereve.
 • (Haphephobia) Apiphobia- Frika nga bletat.
 • Apotemnophobia- Frika nga personat me amputime.
 • Arachibutyrophobia- Frika nga ngjitja e gjalpit ne qiellezen e gojes.
 • Arachnephobia ose Arachnophobia- Frika nga marimangat.
 • Arithmophobia- Frika nga numrat.
 • Arsonphobia- Frika nga zjarri.
 • Asthenophobia- Frika nga te renit te fiket.
 • Astraphobia orseAstrapophobia- Frika nga bubullimat.
 • (Ceraunophobia, Keraunophobia) Astrophobia- Frika nga yjet qiellore.
 • Asymmetriphobia- Frika nga gjerat asimetrike.
 • Ataxiophobia- Frika nga jo-koordinimi i muskujve.
 • Atelophobia- Frika nga imperfeksioni.
 • Athazagoraphobia- Frikga nga te qenit i harruar apo injoruar.
 • Atomosophobia- Frika nga eksplodimet atomike.
 • Atychiphobia- Frika nga deshtimi.
 • Aulophobia- Frika nga deshtimi.
 • Aurophobia- Frika nga ari.
 • Automysophobia- Frika nga te qenit i zhlyer.
 • Autophobia- Frika nga te qenit i vetmuar.
 • Aviophobia ose Aviatophobia- Frika nga fluturimi.

B-

 • Bacillophobia- Frika nga mikrobet.
 • Bacteriophobia- Frika nga bakteret.
 • Ballistophobia- Frika nga plumbat.
 • Barophobia- Frika nga graviteti.
 • Basophobia ose Basiphobia- Frika nga jostabiliteti ne qendrim.
 • Bathmophobia- Frika nga shkallet.
 • Bathophobia- Frika nga thellesite.
 • Batrachophobia- Frika nga amfibet (bretkosa,zhapinje).
 • Bibliophobia- Frika nga librat.
 • Blennophobia- Frika nga balta.
 • Botanophobia- Frika nga pemet.
 • Bromidrosiphobia ose Bromidrophobia- Frika nga aroma e trupit.  

C-

 • Cacophobia- Frika nga e shemtuara.
 • Caligynephobia- Frika nga femrat e bukura.
 • Cardiophobia- Frika nga zemrat.
 • Carnophobia- Frika nga mishi.
 • Catagelophobia- Frika nga perqeshja.
 • Catapedaphobia- Frika nga kercimi prej vendeve te larta dhe te uleta.
 • Cathisophobia- Frika nga te ulurit.
 • Catoptrophobia- Frika nga pasqyret.
 • Cenophobia ose Centophobia- Frika nga idete apo gjerat e reja.
 • Chaetophobia- Frika nga qimet.
 • Cheimaphobia ose Cheimatophobia- Frika nga te ftohtit.
 • (Frigophobia, Psychophobia) Cherophobia- Frika nga hareja.
 • Chionophobia- Frika nga bora.
 • Chirophobia- Frika nga duart.
 • Chiroptophobia- Frika nga lakuriqet e nates.
 • Chorophobia- Frika nga vallezimi.
 • Chrometophobia ose Chrematophobia- Frika nga parate.
 • Chromophobia ose Chromatophobia- Frika nga ngjyrat.
 • Chronophobia- Frika nga koha.
 • Chronomentrophobia- Frika nga oret.
 • Cibophobia- Frika nga ushqimi.
 • (Sitophobia, Sitiophobia) Cleithrophobia ose Cleisiophobia- Frika nga te mbyllurit ne vendet e mbyllura me celes.
 • Cleptophobia- Frika nga vjedhja.
 • Climacophobia- Frika nga renia prej shkalleve.
 • Clinophobia- Frika nga te shkuarit ne shtrat.
 • Cometophobia- Frika nga kometat.
 • Coimetrophobia- Frika nga trotuaret.
 • Consecotaleophobia- Frika nga shkopinjet.
 • Cryophobia- Frika nga ngrirja.
 • Crystallophobia- Frika nga qelqi.
 • Cyberphobia- Frika nga kompjuterit ose puna me kompjuter.
 • Cyclophobia- Frika nga bicikletat.
 • Cymophobia ose Kymophobia- Frika nga valet e detit.
 • Cynophobia- Friga nga qent.
 • Cypridophobia ose Cypriphobia ose Cyprianophobia ose Cyprinophobia – Frika nga prostituet dhe semundjet qe mund te bartin.

D-

 • Decidophobia- Frika nga marrja e vendimeve.
 • Demonophobia ose Daemonophobia- Frika nga demonet.
 • Demophobia- Frika nga turmat e njerezve.
 • (Agoraphobia) Dendrophobia- Frika nga drunjet.
 • Dentophobia- Frika nga dentisti.
 • Dermatophobia- Frika nga plaget e lekures.
 • Dextrophobia- Frika nga objektet ne anen e djathte te trupit.
 • Diabetophobia- Frika nga diabeti.
 • Didaskaleinophobia- Frika nga shkuarja ne shkolle.
 • Dikephobia- Frika nga drejtesia.
 • Dinophobia- Frika nga trubullimi i organizmit.
 • Dipsophobia- Frika nga pirja.
 • Dishabiliophobia- Frika nga zhveshja ne prani te dikujt.
 • Doraphobia- Frika nga lekura e kafsheve.
 • Doxophobia- Frika nga shprehja e mendimit.
 • Dysmorphophobia- Frika nga deformimet.
 • Dystychiphobia- Frika nga aksidentet.