Qysh Me nga dua.com - Qysh me ndryshu sjelljen e fëmijës? 

Qysh me ndryshu sjelljen e fëmijës?

Qysh Me Qysh Me | Edukim | 11 November 2016 | 22:14
1.Bëhuni optimistë. Në vend që ta qortojë kur djali i saj u ankua për një problem, ajo e inkurajoi në zgjidhje të problemit, duke përdorur ton pozitiv se ai është në gjendje për ta tejkaluar këtë. Kur ta etiketoni fëmijën tuaj për diçka, sigurohuni që të jetë sa më pozitive sepse e lëndoni egon e tij. Hispanic father reading book to daughter 2.Kuptoni dhe pranoni ndjenjat e fëmijës suaj kur ata sillen keq. Kur ju arrini të shpjegoni se ju e kuptoni pse ka vepruar diçka të gabuar fëmija, ata kanë më shumë gjasa të ndihen të mirëkuptuar dhe t’ju përgjigjen në mënyrë pozitive. Kjo është arsyeja që duhet ti kuptoni ata dhe t’u jepni këshilla të mira apo t’ua sqaroni pasojat. ndryshimi-sjelljes-2 3.Mos e shprehni reagimin. Gabimi më i madh i prindërve që bëjnë është se i përgjigjen fëmijës me sjellje jo të mirë, sepse vëmendja negative është e vetmja alternativë për ta qetësuar. Ndryshimi që Jacqueline bëri ishte të mos i përgjigjej fëmijës së saj, dhe brenda pak minutash fëmija e pa që nuk e ka vëmendjen që ai kërkonte dhe u qetësua. Kriza u shmang mënjëherë! ndryshimi-sjelljes-3
dua