Qysh me përgaditë obllandë me arra? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me përgaditë obllandë me arra?

| Embelsira | 15 June 2017 | 11:49

Përbërësit:

  • 200 gram arra
  • 200 ml mjaltë
  • 100 gram rrush i thatë
  • 6 të bardha vezësh
  • 6 lugë sheqer
  • 2 kore obllande.

Të bardhat e vezëve tunden derisa të bëhet shkumë dhe shtohet pastaj gradualisht sheqeri duke përzier vazhdimisht.

Mjalti shkrihet në avull dhe shtohet në të masa e vezëve.

Përzihet derisa masa të reduktohet përgjysmë.

Shtohen arrat e grimcuara dhe rrushi, përzihet dhe shtohet masa mbi obllandë.

Rrafshohet me thikë dhe mbulohet me obllandën tjetër.

Lihet të ftohet dhe pritet në katrorë.

Image

 

dua