Qysh me i rehatu foshnjet në gjumë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i rehatu foshnjet në gjumë?

Qysh Me Qysh Me | Familja | 21 December 2016 | 19:42
Sipas disa studimeve fëmijëve të sapolindur u nevojitet që të flenë rehatshëm: dysheku, krevati, ajri pa tym dhe temperatura e ulët në dhomë.  Jastëkët e butë dhe batanijet e trasha janë të ndaluara, sepse mund të sjellin deri te ngrohja e tepërt dhe ndalja e rrezikshme e frymëmarrjes. “Nga dita e parë, foshnja gjithmonë, pra edhe gjatë ditës, duhet të flejë në shpinë”, këshillojnë ekspertët e fondacionit për shëndetin e fëmijëve në Munih. Kjo është masa më e rëndësishme e cila foshnjës i siguron gjumë të rehatshëm dhe të sigurt. Nuk duhet të frikoheni se fëmija, nëse fle në këtë pozitë, do të ngulfatet nëse ndodh që të vjellë, sepse ky rrezik nuk është asgjë më i madh se sa kur flenë në pozicionet e tjera. [caption id="attachment_19962" align="alignnone" width="3000"] close-up portrait of a beautiful sleeping baby on white[/caption]
dua