Qysh e marrin lulet aromen e tyre? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh e marrin lulet aromen e tyre?

Qysh Me Qysh Me | Hobi | 20 July 2017 | 02:34

Lulet kanë disa kemikate të cilat tërheqin secilin lloj të insekteve apo zogjve, të cilat i vizitojnë ato dhe i polinizojnë.

Aroma është një përzierje e përberjeve që një bimë mund të prodhojë, e cila zakonisht shfaqet më shumë te një pjesë e bimës.

Petalet përdoren për të bërë parfume. Disa erëra i tërheqin disa insekte më të veçanta. Disa aroma janë më të fuqishme gjatë natës sesa gjatë ditës

dua