Qysh me shkarku një video të TEDTalks? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me shkarku një video të TEDTalks?

Flogerta Driza Flogerta Driza | Internet | 08 September 2020 | 08:22

 

TED (Teknologji, Zbavitje, Dizajn) është një shoqatë jo-fitimprurëse që ka filluar në vitin 1984 dhe prej atëherë është zhvilluar në një rrjet global të konferencave që përqendrohet tek “Idetë që vlen të përhapen.” 

 

Edhe pse konferencat zyrtare kanë qenë të kritikuara si ekskluzive ose elitare, TED përqafon me të vërtetënjë misionin e përhapjes së ideve me vlerë dhe me inovacion nga i tërë rruzulli tokësor. Pandashmërisht nga fushat e shkencës mbi sistemin nervor, artit dhe biznesit. 

 

Nëpërmjet përpjekjeve të vazhdueshme ka bërë që idetë me vlerë të kapërcejnë fazat e veta vit pas viti dhe të bëhen më të kapshme për publikun e më gjerë.

 

TED ka nisur uebfaqen TEDTalks ku janë postuar videot e konferencave, me titra, dhe është diskutuar e folur në shumë gjuhë. TEDTalks ka tërhequr miliona shikues dhe vërtetë e shfrytëzon Internetin si një platformë pa precedencë nga e cila përhap dijen dhe idetë. 

 

TED përdor një 'video player' nga i cili nuk mund të shkarkoni videot me anë të faqeve që mundesojnë shkarkimin e videove nga YouTube. 

Për të shkarkuar videot nga TED Talks duhet të instaloni programin TEDinator të cilin mund ta merrni falas nga këtu: https://bitbucket.org/obinshah/ted-talks-downloader/downloads

 

  

 
dua