Pse nuk mund të fluturojnë pinguinët? - Qysh Me nga dua.com 

Pse nuk mund të fluturojnë pinguinët?

Qysh Me Qysh Me | Kafshe & Insekte | 20 July 2017 | 02:38

Trupi i një pinguini nuk është i dizajnuar për të fluturuar. Krahët e tij janë të shkurtër dhe të cunguar. Disa zogj të tjerë duke përfshirë edhe strucin nuk mund të fluturojnë.

Sidoqoftë, pinguini është një specie që është e specializuar për ambientin e vet nativ gjë që përfshin brixhet e Antarktikës, Australisë, Zelandës së Re, Afrikës së Jugut, Amerikës së Jugut dhe ishujve Galapagos.

Atje notimi për të kapur peshq është më i dobishëm se fluturimi. Fatmirësisht krahët e tyre, që janë më shumë si lopata, funksionojnë shumë mirë për të notuar edhe në oqeanet më të ftohta.

 

dua