Katër elemente të reja që ka sjellë iOS 14a me lancimin e e saj?

nga Flogerta Driza

iOS 14a vjen me të reja. Me fjalën kryesore të ditës së parë, tani e dimë se cilat karakteristika të reja po vijnë edhe me iPadOS 14 dhe më shumë këtë vjeshtë. 

Njerëzit mund të mos jenë në gjendje të mblidhen në grupe të mëdha, por kjo nuk e ka ndaluar Apple të presë konferencën e saj të zhvilluesve WWDC online në internet. Ja disa të reja:

Mbështetje me Widget me iOS 14a

Image

Widgets janë në dispozicion në iPhone që nga iOS 12, por tani ato po shpërthejnë në ekranet e smartphoneve. Pasi të përditësohen, përdoruesit do të jenë në gjendje të tërheqin jo vetëm ëidget-et nga Galeria e ëidget dhe t’i vendosin ato kudo në ekranin e tyre, porndo të jenë në gjendje të ndryshojnë madhësinë e ëidget 

Biblioteka e Aplikacioneve dhe Grupimi automatik

Image

iOS 14-a sjell gjithashtu një organizim më të mirë të aplikacioneve. Në vend të një bande dosjesh ose faqesh që nuk i shihni kurrë, aplikacionet do të klasifikohen automatikisht në një Bibliotekë Aplikacionesh. Njësoj si dosjet, aplikacionet do të hidhen në një kuti kategorie të emërtuar që është më e lehtë për tu zgjedhur.

Ndërfaqja e Sirit ridiznjohet 

iOS 14-a

Që nga lansimi i Siri në iPhone, asistenti virtual ka ngarkuar një ndërfaqe në ekran të plotë që mbulon të gjithë smartphone. Kjo nuk është më në iOS 14a. Në vend të kësaj, siç mund të shihnii nga fotografia më lart, logoja e animuar e Sirit do të shfaqet në fund të ekranit, duke treguar që është duke dëgjuar.

E njëjta gjë vlen edhe për rezultatet e Sirit. Në vend që t’ju largojë nga çfarëdo aplikacioni ose ekrani që po shikoni, asistenti i integruar do të shfaq rezultatet e kërkimit si një grafik i vogël, lundrues në pjesën e sipërme të ekranit.

Mesazhe Pin, Përgjigje të Brendshme, Fjalime

iOS 14-a
Apple po e bën më të lehtë për ju të mbani gjurmët e bisedave tuaja të preferuara ose më të rëndësishme në Mesazh. Duke filluar në iOS 14, do të keni mundësi të rrëshqitni një bisedë dhe ta vendosni në krye të aplikacionit. Në vend të një vrojtimi të tekstit, tani do të jeni në gjendje të hidheni shpejt në një bisedë duke shtypur foton e kontaktit.
banner