Qysh me dallu origjinën e produkteve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me dallu origjinën e produkteve?

| Keshilla | 05 September 2017 | 18:33

Një seri shiritash të zinj në hapësira të bardha të stampuara në etiketat e produkteve, për të identifikuar secilin prej tyre në një mënyrë unike. 

Edhe në Kosovë, ai ka zëvendësuar madje edhe etiketat e zakonshme të çmimeve.

Një kod, që gjithsecili do të donte ta deshifronte. 390 – Mbajeni mend këtë numër. Do të thotë Made in Kosova.

Barkodet mund të lexohen nga skanerë optikë e së fundmi, edhe nga aplikacione telefonike.

Barkodi funksion në bazë të një standardi që quhet GS1, i cili përdoret nga të gjitha industritë, shërbimet ushqimore dhe shitja me pakicë tek industria farmaceutika dhe shëndetësia.

Ja, lista e prefikseve kryesore:

530 Shqipëri,

390 Kosova,

100 – 139 SHBA,

300 – 379 Franca dhe Monako,

800 – 839 Itali, San Marino, Vatikan,

380 Bullgari,

383 Slloveni,

385 Kroaci,

387 Bosnje dhe Hercegovina,

389 Mali i Zi,

400 – 440 Gjermani,

520 – 521 Greqi,

531 Maqedoni,

860 Serbi,

868 – 869 Turqi,

690 – 699 Kina,

594 Rumani.

Image

 

 

dua