Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga bishtajat? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga bishtajat?

| Keshilla | 10 October 2017 | 16:48

Bishtajat janë bimë të mbushura me kokrra të ndara, të cilat janë një burim i fibrash dhe proteinash pa yndyrë. 

Ato përmbajnë edhe polifenole, hormone bimore të cilat mund të ulin rrezikun e tumoreve të lidhura me estrogjenin, si kanceri i gjirit.

Bishtajat janë një burim i mirë kalciumi, ndaj është shumë e rëndësishme që t’i konsumoni. 

Përpiquni të konsumoni dy racione në ditë, për shembull një pjatë fasule, një pjatë bizele ose thjerrëza.

Image

 

dua