Qysh me jetu gjatë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me jetu gjatë?

| Keshilla | 19 October 2017 | 18:28

Si është e mundur që disa njerëz janë të vjetër dhe të sëmurë, ndërsa të tjerët mbeten jetik dhe shëndet plotë?

Përse disa vdesin të rinj, ndërsa të tjerët përjetojnë një pleqëri të bukur?

Çfarë është e fshehtë për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme?

Gjenetika, mënyra e jetesës, të ushqyerit - të gjithë këta faktorë luajnë një rol të madh në plakjen, dhe ne paraqesim zakone të shëndetshme që mund të ju ndihmojnë të jetoni më gjatë.

1. Heshtni!
Provoni çdo ditë për gjysmë ore të heshtni dhe shikni nga dritarja.

Lejoi mendjes për të zgjidhur dhe të ndjejë kontrollin e sjelljes tuaj.

Mendimet qetësuese ngadalësojnë rrjedhjen e gjakut, ul presionin dhe eliminojnë stresin.

2. Ecja!
Çdo ditë, një shëtitje gjysmë ore në park apo fshat.

Lëvizja aktivizon trupin, hap mendjen dhe, në krahasim me uljen, është trupi ynë i natyrshëm.

Ajri i pastër dhe ritmi i hapave stimulojnë zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut për të punuar më mirë.

3. Dashuria!
Dashuria shëron - Disa hulumtime tregojnë se hormoni oxytocin sekretohet tashmë në sytë e një të dashuri, e cila zvogëlon dhimbjen dhe përmirëson disponimin.

4. Lini cigaren!
Ju keni vrarë veten me 4.000 kimikate, disa prej të cilave janë Pure Poison (p.sh. arsenik).

5 Jetoni jetën plotësisht!
Në ritmin e sotëm të shpejtë shpesh bëjnë më shumë gjëra në të njëjtën kohë, dhe harrojmë të shijojmë gjërat e zakonshme.

Ndonjëherë ju duhet të relaksoheni dhe të kërkoni për kënaqësi në atë që bëni.

Zhvilloni një qëndrim pozitiv në jetë dhe shihni gëzimet e vogla.

Kjo do të ndihmojë në forcimin e sistemit imunitar dhe të përgatisni trupin për të luftuar sëmundjen.

Vendosni qëllime realiste, sepse ato i japin kuptim jetës sonë.

Shumë njerëz që kanë jetuar gjatë dhe për fat të mirë, ndjejnë se kanë një qëllim.

6. Hani ushqimin në formën e vet origjinale!
Ushqimi në formën e saj natyrore është i plotë me ushqyes, dhe gatimi i saj ndryshon përbërjen kimike dhe ul vlerat ushqyese.

Pjekja është metoda më e mirë e përgatitjes së ushqimit për shkak se ajo mbanë vetitë më natyrore.

Mënyra më e mirë për të mbajtur shëndetin tuaj është duke ngrënë disa pemë dhe perime të papërpunuara në ditë.

7. Shmangni hiperaktivitetin!
Shëndeti nuk ka çmim! Çfarë është më e vlefshme se bilanci i llogarisë.

8 Miksi!
Në një epokë të teknologjisë së lartë që jemi të gjithë të lidhur me rrjetet sociale, smartphona, të rrethuar nga njerëz që i njohim, por pak prej tyre mund të quhen miq të vërtetë.

Është e rëndësishme që ju të keni njerëzit rreth jush që Ju mund të ju besoni, si gëzimin apo pikëllim.

Marrëdhëniet e keqe me njerëzit e dëmtojnë shëndetin, por kapuni në antidepresant të fuqishëm, e cila shkakton sekretimin e hormonit të lumturisë, relakson dhe zvogëlon stresin.

Image

 

dua