Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga boronicat? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga boronicat?

Argjenda Selmani Argjenda Selmani | Kuriozitete | 26 May 2020 | 11:15

Boronica është fruti i cili ka origjinë nga Amerika e Veriut dhe është i njohur si një burim i ushqimit dhe energjisë. 

Dihet se dikur boronicat amerikanët i kanë përdorur edhe për ngjyrosjen e rrobave.Megjithatë, nga ana mjekësore, boronicat përmbajnë shume vitamina dhe minerale, të cilat kanë aftësi antioksiduese dhe ndihmojnë organizmin. Më poshtë ne po përmendim vetëm disa përfitime shëndetësore të cilat do t'i keni nëse i konsumoni ato.

Përfitimet shëndetësore të boronicave:

Ka aftësi anti-plakje
Ndihmon shëndetin mendor
Ulë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare
Lufton infeksionet e traktatit urinar
Parandalon rritjen e qelizave kancerogjene.

dua