Qysh me i ditë ushqimet që parandalojnë gripin? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë ushqimet që parandalojnë gripin?

| Kuriozitete | 22 November 2017 | 10:56

“Ne jemi çfarë hamë”, është kjo një shprehje e përdorur nga nutricistët dhe e cila dita-ditës po merr kuptim, e cila shpjegon se të ushqyerit me ushqime të shëndetshme, ndihmon në të qenit të shëndetshëm. 

"Ju nuk mund ta nënvlerësoni rëndësinë e të ushqyerit të mirë kur bëhet fjalë për sistemin tuaj imunitar", thotë Karen Ansel, zëdhënëse e Akademisë së të ushqyerit dhe dietave.

"Vitaminat, mineralet, antioksidantët,  janë përbërësit që e mbajnë trupin tuaj të fortë  dhe ndihmon në shmangien e infeksioneve”, thotë ajo, derisa ka renditur një listë ushqimesh të cilat parandalojnë ftohjen dhe gripin:

  • Peshku
  • Hudhra
  • Agrumet
  • Kosi
  • Kërpudhat
  • Qumështi
  • Çaji
  • Speci i kuq
  • Boronicat
  • Çokollata e zezë
Image

 

dua