Qysh me e vendosë foshnjen në gjumë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me e vendosë foshnjen në gjumë?

Qysh Me Qysh Me | Marredhenie Familjare | 12 April 2017 | 21:10
Njerëzit me fëmijë të vegjël kërkojnë ndihmë dhe atë ndihmë e paguajnë shtrenjtë, mirëpo thonë se ia vlen. Këshillat janë, thonë trajnerët për vënie të bebeve në gjumë, që bebet të kenë më shumë se gjashtë muaj. Këto janë gjashtë këshillat që do t’ju ndihmojnë ta vëni beben në gjumë:
  1.  Vëne beben tuaj në gjumë gjithmonë në kohë të njëjtë.
  2. Bëni rutinë para gjumi – bëni gjithmonë gjërat e njëjta – larja, ninullat apo diçka tjetër që do ta qetësojë fëmijën.
  3. Mos e detyroni fëmijën që të fle, sepse ashtu vetëm sa do ta shqetësoni.
  4. Qëndroni të qetë dhe konsekuent kur t’i thoni fëmijës: “Natën e mirë!”.
  5. Mos nxitoni të shkoni te fëmija sapo të zgjohet në mëngjes. Lëreni që të zgjohet në qetësi.
  6. Dhoma le të ketë temperaturën e përshtatshme. Nuk bën assesi të jetë tepër e ngrohtë.
dua