Qysh me i ditë efektet e alkoolit në një lidhje? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë efektet e alkoolit në një lidhje?

| Marredhenie Familjare | 26 July 2017 | 14:54

Alkooli është vetëm një nga ato gjëra që kanë kapacitet për të bërë një pjesë të jetës sonë në mënyrë të tillë, që ne vështirë se ndonjëherë njoftim varësinë tonë mbi atë derisa është bërë tepër vonë.

Çfarë fillon si pirje shoqërore apo ‘vetëm një pije alkool para gjumit’ ka potencial për ta kthyer në diçka shumë më keq.

Varësia nga alkooli mund të ketë efekte negative në një numër të madh të gjërave, si punë, para, dhe madje edhe marrëdhëniet personale.

Miqtë dhe familja shpesh duhet të mbajnë barrën që kanë të bëjnë me problemin e një individi të pijës.

Si një person bëhet gjithnjë e më i varur (apo të varur nga) alkooli, ajo fillon të ndikojë në vetëdijen e tyre të përgjithshme të gjërave dhe njerëzve rreth tyre.

Psikiatrit konfirmojnë se ndërsa përdorimi i shpeshtë i alkoolit dhe drogave të bën të “ndjeheni më mirë ‘ është  përgjegjës për plaçkitjen e perceptimeve të nevojshme.

Ky është hapi i parë në rrezikimin e marrëdhënieve me njerëzit. Kur një njeri nuk mund më të shoh dhe njoh nevojat e njerëzve rreth tij, kjo bëhet më e vështirë për tu lidhur me problemet e tyre të përditshme dhe nevojat dhe dëshirat e tyre.

Me kalimin e kohës, kjo mund të shkaktojë që lidhja të thyhet dhe të bëhet a pariparueshme.

Tentimi për të riparuar një marrëdhënie është shumë e vështirë në kohën e një varësie nga alkooli sepse alkooli ka tendencë për të mpirë përgjigjet tona dhe e bën atë më të vështirë për tu përballuar me sfidat.

Alkooli ka qenë i njohur për të lënë disa simptoma të padëshiruara psikologjike edhe pasi ajo ka është lënë.

Psikiatrit thonë se edhe pas vendosjes për të lënë alkoolin,pijanecët vuajnë nga agresioni, vetëmbrojtja, të menduarit irracional, problemet me humor, dhe një përkeqësim të sëmundjeve mendore.

Kjo gjithashtu është provuar për të nxitur problemet ndërpersonale që përfshijnë dështimet, integritetin dhe marrëdhëniet familjare, vështirësitë dhe problemet e karrierës.

Dhe në një përpjekje për të lehtësuar problemet e shkaktuara nga alkooli, pijanecët tentojnë të pijnë më shumë, duke i bërë problemet edhe më keq.

Gjëja më e përgjegjshme që mund të bëni në raste të tilla është që të pranoni problemin dhe të kërkoni ndihmë para se të sakrifikoni të dashurit tuaj mbi një shishe të alkoolit.

Image

 

dua