Qysh me largu xhelozinë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me largu xhelozinë?

Qysh Me Qysh Me | Marredhenie Sociale | 22 November 2016 | 00:32

Eshtë me të vertet nje semundje: xhelozia, na ben te pazot te jetojme nje lidhje ne qetesi, dhe shume shpesh eshte shkak per ndarje.

Por si tja bejme qe ta mbajme nen kontrolle?

Duhet ta nisim nga nje premtim te rendesishem: Problemi ne kete rast fillon me ne dhe jo me partenerin. Nje xhelozi obsesive jua ben jeten te pa mundur edhe me te “shenjteve” meshkuj.

Ne fakt shume shpesh xhelozia eshte totalisht e pa motivuar, nuk vjen nga njefakte ne vecanti apo nga nje situat pak te qarte.

Ta mbajme mendjen te zene eshte hapi i pare: nese nuk keni gje  per te bere gjithe diten eshte e thjeshte qe mendimet te kthehen gjithemone ne te njejten pike: ku do jete? me ke? cfare eshte duke bere?

Dilni me miket tuaja, shkoni ne palester, beni cfaredo lloj gjeje qe te hiqni mendjen.

Eshte gabim te kerkoni konfimime te vazhdueshme nga parteneri: lidhja nuk mund te bazohet ne nje pyetor te vazhdueshem!

Dhe nese nuk ja dilni dot kerkoni ndihmen e nje psikologu: mos i nenvleresoni disa shenja, mundt te behet nje makth i vertete.

xhelozi

 

dua