Qysh me ditë sa shpesh duhet ndërruar peshqirët? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë sa shpesh duhet ndërruar peshqirët?

| Mirembajtje shtepiake | 10 October 2017 | 17:25

Peshqirët janë faktor shumë të rëndësishëm për zhvillimin dhe rritjen e baktereve dhe kërpudhave.

Në ta mund të mblidhen qelizat e vdekura të lëkurës, sekrecionet nga hunda, sekrecionet fekale dhe urinare si dhe mikrobe të tjera të shumta në banjo, duke përfshirë pikat nga filgjani i WC-së.

Patologu dhe mikrobiologu, Philip Tierno, nga Universiteti i mjekësisë në New York thotë se edhe pse shumica prej mikrobeve nuk ju dëmtojnë, sepse janë nga trupi i juaj, duhet konsideruar faktin se ato riprodhohen shumë shpejtë, sidomos në lagështi.

Sipas tij, në qoftë se bëhet fjalë për peshqirët për trup, të cilët ithani plotësisht, për shembull në radiator, mund të përdoren jo më shumë se tri here.

Ndërsa sipas tij, peshqirët e vegjël që i përdorni për të fshirë duart tuaja, duhet të lahen më shpesh. 

Image

 

dua