Qysh me kriju ngjyrë për rroba? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me kriju ngjyrë për rroba?

| Mode & Stil | 12 July 2017 | 15:12

Nevojiten:

  • material pambuku i bardhë
  • boronica
  • ujë
  • kripë.

1.Për të ngjyrosur materialin me boronica, ajo duhet të trajtohet së pari me kripë.

Kombinoni ½ gote kripë 8 gota ujë.

Image

 

2.Shtoni materialin në tenxhere, dhe lejoni të vlojë për 1 orë.

Image

 

3.Për ta bërë ngjyrën kombinoni 2 gota ujë me 1 gotë boronica.

Vlojnë për 1 orë, pastaj ulet pak temperatura dhe lihen për 40 minuta të tjerë.

Shtypni boronicat për të lëshuar më shumë ngjyrë.

Image

 

4.Kulloni boronicat pastaj, dhe ujin e shtoni në tenxheren me material.

Lejoni materialin të qëndrojë në ngjyrë për 24 orë, duke përzierë me raste.

Image

 

5.Shpërlani pastaj materialin me ujë të ftohtë.

Image

 

dua