Qysh me apliku nuancën e duhur të pudrës në fytyrë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me apliku nuancën e duhur të pudrës në fytyrë?

Qysh Me Qysh Me | Bukuri | 08 March 2017 | 22:57
Themeli apo baza (foundation) e grimit mund të rregullojnë apo dëmtojnë pamjen tuaj. Këtu, po ju paraqesim 7 truqet tona të testuara që të dukeni sa më natyrale:
  1. Zgjedhni nuancën e duhur
Përzgjedhja e nuancës është rregulli bazë kur bëhet fjalë për pudren e lëngët. Para blerjes. së pari duhet ta testoni atë, duke marrur dy-tri nuanca që mendoni se përputhen me lëkurën tuaj dhe ta provoni në qafë. Pas rreth një ore përafërsisht, kontrolloni se cila nuancë shkrihet më mirë në lëkurën tuaj – dhe ajo do të jetë nuanca më e duhur.
  1. Gjithmonë filloni me hidratues.
Kujdesi ndaj lëkurës është gjithnjë në rend të parë! Aplikoni një hidratues të lehtë në fytyrën tuaj dhe lëreni të qëndrojë të paktën për 5 minuta para se të vendosni pudren e lëngët apo bazën. Hidratuesi lejon që pudra e lëngët të shtrihet më lehtë dhe ndikon në kujdesin e lëkurës suaj.
  1. Mos aplikoni mbulim të plotë me puder të lëngët, vetëm nëse e keni patjetër
Ruani mbulimin e plotë me pudren e lëngët vetëm për raste të veçanta. Për çdo ditë të zakonshme është më mirë që të përqëndroheni në baza që ju ofrojnë kamuflim mesatar. Kremat BB ose CC janë një alternativë e shkëlqyer për bazë ditore, sepse funksiojnë pothuajse për çdo lloj të lëkurës.
  1. Përdorni mjetet e duhura për aplikim
Sa më të dendura të jenë brushat, aq më i trashë është edhe aplikimi, thekson Nicole Ceballos, artiste e makeup-it. Rekomandohet përdorimi i brushave më të holla apo të lirshme, në mënyrë që mos të aplikohet shumë trashë në lëkurë.
dua