Qysh me ditë qka tregojnë rrathët e syve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë qka tregojnë rrathët e syve?

Qysh Me Qysh Me | Bukuri | 08 November 2016 | 23:33
1.Rrathët e zinj poshtë syve për shumicën prej nesh janë shprehi e lodhjes, apo një nate pa gjumë. Pavarësisht se sa gjumë flini, apo çfarë kremërash përdorni, ka edhe një tjetër shpjegim për rrathët e syve. 2.Mund të shkaktohen nga alergjia. Rathët poshtë syve mund të kenë si shkak alergjinë, por sipas specialistëve edhe kjo varet nga lëkura. Ajo pjesë është më e hollë se kudo tjetër, nuk ka shumë yndyre apo hapësirë për të mbuluar enët e gjakut, të cilat zgjerohen për shkak të alergjive. “Reaksionet alergjike mund të dobësojnë sistemin tuaj imunitar dhe të lëshojnë histaminë, e cila zgjeron venat e gjakut”, thotë një ekspert.   3.Bllokimi i hundëve. Një shkaktar i zakonshëm i rrathëve të syve është edhe bllokimi i hundëve. Kur hundët tuaja janë të zënë, venat zvogëlohen shumë tek sytë dhe bëhen më të errët. Në këtë rast këshillohet përdorimi i ujit fiziologjik. rrathet-e-syve-1
dua