Qysh me ditë sa shpesh duhet ngjyrosur flokët? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ditë sa shpesh duhet ngjyrosur flokët?

| Bukuri | 08 January 2018 | 15:55

Shpesh herë vendosni të lyeni flokët, qoftë për një pamje të re në verë apo një ndjesi pak më dramatike në vjeshtë.

Por rregull i përgjithshëm është që duhet të pritni të paktën tetë javë para se të lyeni flokët.

Por, një gjë e tillë jo çdo herë është e nevojshme, andaj varet edhe nga floku juaj. 

Ja disa këshilla:

Mos e tejkaloni – Sado të përpiqeni për të ndryshuar pamjen, mos i lyeni flokët në një periudhë kohe më pak se 4 javë, sepse thjesht do i dëmtoni.

Përdorni më pak ngjyrat e hapura – Nëse përdorni ngjyra më të hapura për flokët, do të dëmtohen më shumë majat dhe do t’iu duhet të përdorni shumë maska për rregullimin e tyre.

Mbajini flokët në gjendje të mirë – Kujdesuni vazhdimisht që të keni flokë të shëndetshëm.

Kini parasysh ngjyrën që flokët tuaj mund të mbajnë – Mos u përpiqni të lyeni flokët me një ngjyrë që nuk ju shkon apo që flokët tuaj nuk e mbajnë, provoni një ngjyrë që përshtatet me lëkurën tuaj.

Lërini flokët të rriten – Përpara se të ndryshoni ngjyrat, jepuni flokëve mundësinë që të rriten. Këshillohet që të dalë njëherë ngjyra e parë dhe pastaj të përdoret një bojë tjetër.

Image

 

  • TAGS
  • #
dua