Qysh me i largu shprehitë që dëmtojnë dhëmbët? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i largu shprehitë që dëmtojnë dhëmbët?

Qysh Me Qysh Me | Bukuri | 27 March 2017 | 20:44
Çdo buzëqeshje e shoqëruar me një palë dhëmbë të bukur do të merrte vëmenden e secilit, mirëpo çfarë duhet të bëjmë që të mbajmë dhëmbët sa më të shëndetshëm?
  1. Akulli
Është e natyrshme dhe pa sheqer, kështuqë ju mund të mendoni se akulli shtë i padëmshëm për dhëmbët tuaj. Mirëpo ngrënia e akullit dëmton dhëmbin, plasarit dhe thyen atë. Dhe në qoftëse irriton indet ebuta atëherë do të ju shkaktoj edhe dhimbje.
  1. Sporti
Luani futboll, Hokej, ose ndonjë sport tjetër kontaktues, mos ia fillo pa pasur mbrojtëse të dhëmbëve. Është ajo pjesa e vogël e plastikës e cila ua mbron dhëmbët nga çfarë do aksidenti.
  1. Shishja
Kurrë nuk është shumë herët të fillosh të kujdesësh për dhëmbë. Për këtë arsye dhënia e shishës fëmijëve gjatë natës do t’i drejtoj dhëmbët e tyre në rrugë të gabuar. Edhe se fëmijët mësohen që të bëjnë gjumin me shishe, ghithsesi një ves i tillë duhet të evitohet.
  1. Hapat
Hapat kundër kollitjes, vetëm se ipen nëpër barnatore nuk do të thotë se nuk përmbajnë sheqer. Kështuqë kujdes që pas ngrënieve të tyre t’i pastroni gjithsesi dhëmbët.
dua