Qysh me shmangë dëmtimin e thonjëve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me shmangë dëmtimin e thonjëve?

Qysh Me Qysh Me | Bukuri | 30 November 2016 | 23:01
Pavarsisht se i kemi thonjtë argëtuese dhe funksionale, ne dëshirojmë që ti kemi të fortë. Meqenëse thonjtë thahen shumë lehtë, mbrojtja e tyre nënkupton hidratimi i rregullt, thekson Phoebe Rich, dermatolog.
  1. Mësohuni të vishni dorëza.
Që të parandaloni humbjen e lagështisë, vishni dorëza kur është ftohtë, kur lani enët si dhe në kohën e gjumit.
  1. Zgjedhni llak thonjsh që përmbajnë përbërës me hidratim.
Sigurohuni që të shmangni çdo gjë që ka të bëjë me formaldehid (kjo mund të shkaktojë ndarjen e thonjve, e në shumë raste edhe reaksione alergjike) ose toluen, të cilat mund të shkaktojnë thatësi.
  1. Mos i pastroni shpesh thonjtë me aceton.
Mos e hiqni llakun nga thonjtë më shumë se një herë në javë. Pastruesit e llakut që nuk përmbajnë aceton janë ndoshta më të mirë por, sërish përmbajnë acetate, që janë shumë të ashpra dhe mund të shkaktojnë tharje. thonj-1
dua