Qysh me zgjedh ngjyrën e përsosur të fondatinës për lëkurën tuaj? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me zgjedh ngjyrën e përsosur të fondatinës për lëkurën tuaj?

Flogerta Driza Flogerta Driza | Bukuri | 10 June 2020 | 13:22

Disa ditë duam një mbulim të lehtë, ndërsa ditë të tjera duam një mbulim të plotë. Qoftë një ditë pune, apo fundjavë, kur të gjeni ngjyrën e duhur të findatinës, do ndjeheni sikur keni bërë një zbulim. Ja 6 këshilla se si të zgjidhni ngjyrën e duhur:

 

1. Mendoni rreth intesitetit të ngjyrës suaj të lëkurës suaj

 

Intensiteti i ngjyrës së lëkurës suaj është sa i lehtë po aq edhe intesiv.  Ka më shumë të ngjarë që të jetë në shkallën midis; ngjyrë shumë e hapur, e hapur, e hapur-medium, mesatare e errët, e errët ose shumë e errët. Nëse nuk jeni të sigurt provoni ta krahasoni ngjyrën tuaj të lëkurës me një person të famshëm, model apo artist me një kërkim të shpejtë në Google dhe shikoni se si ato përshkruajnë lëkurën e tyre. 

 

2. Identifikoni nëntonin tuaj

 

Shikoni lëkurën tuaj të zhveshur dhe mendoni se sa ton roz ose të verdhë ka lëkura jote. Nëse është rozë, me siguri ke nënton të ftohtë, nëse është e verdhë, me siguri ke nënton të ngrohtë. Nëse është një kombinim i të dyjave - ose thjesht nuk mund ta identifikoni si njërën nga tjetra - keni një nënton neutral.

 

3. Ngjyra juaj e vërtetë vs ngjyra juaj e nxirjes nga dielli

 

Në ditët e sotme shumë prej nesh nuk janë gjithmonë ngjyra e vërtetë e lëkurës së tyre. Ju dëshironi të përputheni me ngjyrën që ka lëkura juaj. Kështu që duhet të rregulloni rrezatimin nga dielli. Toni juaj i lëkurës gjithashtu do të ndryshojë në zona të ndryshme të fytyrës tuaj, kështu që vendosni të përputhni fondatinën me ngjyrën e lëkurës ku dielli godet më shumë (siç është hunda dhe balli).

 

Image

4. Provoni fondatinën në fytyrën tuaj, jo në dorë 

Provoni tre testerat e fondatinës që mendoni se ju përshtaten më së miri duke e vendosur në qafë osë nën nofull. Zgjidh fondatinën që zhduket më mirë me ngjyrën e lëkurës ose qafës. Mos harroni, fondatina nuk duhet të duket në lëkurën tuaj. 

 

5. Konsultohu me profesionistë

 

Vizitimi i një sporteli kozmetikë i heq të gjitha problemet. Estée Lauder ofron një shërbim të iMatch, ku një aparat fotografik dixhital jo vetëm që zbulon hijen tuaj të përsosur të Veshjes Double, por gjithashtu do të jeni në gjendje të identifikoni formulën tuaj të përsosur. Konsulenti do t'ju ndihmojë të zgjidhni fondatinën tuaj të preferuar (të lehtë, të mesme ose të plotë), me shkëlqim, gjysmë-mat ose mat dhe llojin e lëkurës tuaj (të thatë, normal / kombinim ose vaj).

 

6. Provojeni produktin për 10 ditë

 

Mos u nxitoni për të blerë një fondatin. Do bënit mirë ta provonit në drita të ndryshme, pasqyra dhe të shihni se si fotografohet në selfie. Në shërbimin plotësues iMatch të përmendur më lart, ju mund të porosisni një furnizim falas prej 10 ditësh të fondatinës që keni zgjedhur, duke e testuar paraprakisht. 

dua