Qysh me qëndru të ngopur gjatë gjithë ditës? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me qëndru të ngopur gjatë gjithë ditës?

Qysh Me Qysh Me | Personale | 13 January 2017 | 23:57
Nëse keni mbajtur dietë për një kohë të gjatë, atëherë duhet të jeni shumë të kujdesshëm për të mos e rikthyer atë peshë.
  1. Mos shpejtoni gjatë ngrënies së ushqimit.
Mos shpejtoni ta përfundoni ushqimin tuaj si një detyrë që duhet patjetër ta kryeni. Studimet thonë se njerëzit që hanë ngadalë dhe përqëndrohen më shumë tek ushqimi, konsumojnë më pak kalori. 2.Proteinat, yndyrnat dhe fibrat dietike. Gjatë përgatitjes së ushqimin tuaj mundohuni që ai të jetë i bazuar në disa nga këto makronutriciensa, në vend të karbohidrateve. Proteinat dhe yndyrnat janë të vlefshme për burim më të gjatë të energjisë, kurse fibrat dietike japin vëllim dhe ndihmojnë të ndjeheni të ngopur për një kohë të gjatë. 3.Pini më shumë ujë. Gjithmonë pini ujë. Panvarësisht a është parangrënies, pas ngrënies apo në mes të ngrënies. Vëllimi i ujit që ju do e pini mund tju japë një ndjenjë të ngopjes për një kohë, por edhe trupi ka nevojë për më tepër lëngje që të funksionojë pa ndërprerë. 4.Pushoni 15 minuta para se ta përsëritni. Edhe pse vështirë se do dëshironi ta përsëritni këtë gjë. Thjesht nëse nuk leni hapësirë të mjaftueshme për komunikim mes stomakut dhe trurit tuaj, me shkak se ju jeni të ngopur mund të hani më tepër, duke mos patur nevojë për ta përsëritur. Gjithmonë prisni 10 minuta para se ta mbusheni pjatën e dytë.  
dua