Qysh me u kujdes për lëkurë në temperatura të ulëta? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me u kujdes për lëkurë në temperatura të ulëta?

Qysh Me Qysh Me | Personale | 17 November 2016 | 21:20

Gjatë kësaj periudhe kohore, beteja me lëkurën e thatë është e pashmangshme.

Për të arritur këtë, kozmetologët ju këshillojnë: shmangni dushin me ujë të ngrohtë i cili shpejt eliminon shtresën mbrojtëse të lëkurës e cila ruan elasticitetin dhe lagështinë e lëkurës.

Më mirë bëni dush me ujë të vakët apo në mënyrë alternative me të ngrohtë dhe të ftohtë, që ta nxisni qarkullimin e gjakut në tërë organizmin, por edhe të lëkurës.

Në këtë mënyrë ajo merr oksigjen të mjaftueshëm, me çka shpejton eliminimin e materieve të dëmshme dhe procesin e rigjenerimit.

Në vend të sapunit, më mirë përdorni emulsione të buta vajore, transmeton Telegrafi.

Pas çdo dushi trupin patjetër lyeni me qumësht, losion apo vaj, sipas mundësisë nga kallinjtë e grurit.

Ky vaj është koncentrati më i fuqishëm natyral i vitaminës E, e cila stimulon këmbimin e materieve dhe mbron qelizat e lëkurës nga dëmtimet.

Është i pasur me thartirat yndyrore, forcon shtresën mbrojtëse të lëkurës dhe ruan lagështinë e saj duke e bërë më të butë në prekje.

 

lekure

dua