Qysh me i ditë dobitë nga gjumi i ditës? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë dobitë nga gjumi i ditës?

| Psikologji | 09 March 2018 | 17:46

Sasia e gjumit të nevojshëm të pasditës është individuale ashtuqë dikush do të pushojë me vetëm 10-15 minuta gjumë, kurse dikujt i nevojiten dy deri tri orë.

Në çdo mënyrë është më se i dobishëm për organizmin

Një orë gjumë pas drekës e mban trurin pesë vite më të ri, tregojnë shkencëtarët të cilët i kanë vëzhguar 3000 Kinez të moshes mbi 65 vjet, mes të cilëve 60 % të tyre çdo ditë pas dite kanë fjetur 30 deri 90 minuta.

Të testuarit të cilët kanë fjetur fiks një orë i kanë zgjidhur më saktë detyrat themelore matematikore dhe testet e memories nga grupi kontrollues, kurse te të tjerët nuk është vërejtur kurrfarë ndryshimi, ashtuqë përfundimi i ekspertëve është se pushimi i pasditës duhet të zgjasë një orë.

5 arsye kryesore për gjumin e pasditës

– do të çlodheni

– zvogëlohet ndjenja e lodhjes

– zmadhohet zgjuarësia dhe koncentrimi

– disponim i përmirësusr

– jemi më të efektshëm: reagojmë më shpejtë në nevojën për të bërë diçka dhe kemi kujtesë më të mirë.

Image

 

dua