Qysh me i ditë përfitimet nga kafeja e mëngjesit? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë përfitimet nga kafeja e mëngjesit?

| Psikologji | 27 October 2017 | 17:58

Një studim ka zbuluar se kafja e mëngjesit ndihmon në përmirësimin e kujtesës, largon stresin, parandalon një nga sëmundjet më vdekjeprurëse, kancerin. 

Gjatë një studimi të fundit, të publikuar tek revista "Scientific Reports", u monitorua një receptor në tru që fillon të dobësohet me kalimin e moshës dhe me rritjen e niveleve të stresit. Me kalimin e kohës, në trurin tonë fillon të rritet numri i hormoneve të stresit.

Ky proces ka një efekt të dëmshëm në memorien tonë.

Hulumtuesit shkencorë nga instituti kërkimor francez "Inserm" e nxitën këtë proces të plakjes tek mijtë.

Ata më pas u dhanë atyre kafeinë, që bllokon dhe mbron receptorin e lidhur me moshën dhe stresin.

Në fund të studimit u vu re një stabilizim i gjendjes mendore të minjve.

Ky eksperiment mund të përdoret për studime të tjera në lidhje me shëndetin mendor.

Një tjetër studim i publikuar nga Revista Ndërkombëtare e Kancerit tregoi se konsumimi i kafes ul rrezikun për t'u prekur nga kanceri në tru.

Image

 

dua