Qysh me ndalë kritikën ndaj të tjerëve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ndalë kritikën ndaj të tjerëve?

| Psikologji | 02 February 2018 | 15:36

Kur flisni me te tjeret eshte shume lehte qe ti fajesoni ose ti kritikoni, 99% te rasteve njerezit nuk e fajsojne veten e tyre per ndonje gabim qe kane bere. Ta kritikoni dike mund te jete ndonjehere e rezikshme sepse ju mund ta ofendoni ate pa e ditur qe po e ofendoni.

Disa hapa per tu ndalur duke kritikuar te tjeret mund ti ndiqni me poshte:

Provoni ti kuptoni te tjeret.

Shikoni ne perspektiven e tyre, dhe kuptojeni se cdo njeri ben gabime.

Vejeni veten ne ate pozite.

Nese ju do te beni gabime si do te ndiheshit nese dikush do te ju kritikonte.

Kujtohuni per te gjitha gabimet qe keni bere ne jete edhe nese dikush ju ka kritikuar se si jeni ndier.

Ndaloni duke pritur shume prej tjereve.

Duhet ta kuptoni qe askush nuk eshte perfekt, dhe qe nuk duhet te pritni shume prej te tjereve. Me mire mundohuni qe gjerat ti beni vete.

Nese deshironi te beni ndryshim te dikush se pari duhet te ja filloni nga vetja pastaj te vazhdoni tek te tjeret.

Image

 

dua