Qysh me ble biletë aeroplani me çmim të ulët?

nga Argjenda Selmani

12

1. Aktivizoni paraprakisht që të pranoni postë elektronike përreth marrëveshjeve me çmime të ulëta. Për tu siguruar që ju të merrni një biletë me çmim më të mirë, ju duhet të dini të paktën 3 muaj përpara nëse do të udhëtoni diku. Nëse ju keni një destinacion të veçantë në mendje, regjistrohu për një lajmrim me email.

2. Duhet ta dini kur çmimet janë zakonisht më të ulëta. Avio kompanitë në përgjithësi kanë lirim në çmim për rrugët e veçanta të hënën natën, të martën dhe të mërkurën pasdite ose në mbrëmje. Mbani në mend se çmimet do të jenë më të larta në fundjavë.

3. Përdorni webfaqet e Linjave Ajrore  për të kërkuar çmimet. Janë shumë Linja Ajrore të ndryshme në faqet e internetit për ju për të bërë pyetje individuale në secilën prej tyre, kështu që përdorni Google.

4. Në vend që të kërkoni një biletë vajtje-ardhje, kërko për dy bileta veç e veç. Ndonjëherë blerja e biletës për një drejtim do të ju kursejë para.

5. Pasi të keni blerë biletën tuaj, mos u ç’regjistroni nga posta elektronike. Vazhdoni t’i përcjellni këto çmime në rast se do të bien në mënyrë të konsiderueshme më poshtë nga ajo që keni paguar.