Qysh me bo grushtin pa o levizur gishtat?

nga Argjenda Selmani

Nga shuplaka e dorës të shtrirë mund ta bëni grushtin pa lëvizur gishtat. Ja se si:

  • Zgjedheni cilën dorë dëshironi të formoni grushtin dhe lijeni të shlirë, përfshirë edhe kycin e dorës.
  • Me dorën tjetër shtrëngojeni pjesën përfundi pjesës së trashë te kycit.
  • Shtrydheni dorën lehtësisht.
  • Dora juaj e relaksuar do të mblidhet dhe do të formohet grushti.

Ndoshta e kuptuat se qysh ndodh kjo, pasi që ju “manualisht” krijoni tension në muskujt që kontrollojnë gishtat.