Qysh me ditë me largu mykun e gojës në mënyrë natyrale?

nga Flogerta Driza

Mykun e gojës nuk e heqim dot kollaj. Megjithate, kërkimet e fundit shkencore, dolën në përfundime se pastat e dhëmbëve përmbajnë substanca që nuk janë të mira për shëndetin.

Prandaj, shpesh thuhet që të zgjidhni mënyra natyrale për pastrimin e tyre ose kontroll më të shpeshtë tek dentisti. Nëse po kërkoni për një mënyrë efektive dhe të sigurt ka një zgjdihje që do përmirësojë higjenën tuaj orale dhe do pastrojë të gjitha bakteret si dhe mykun e gojës:

Image

Ajo që ju duhet për të larguar mykun e gojës është vaji i kokosit

Image

Vaji i kosit është një antimyk i jashtëzakonshëm. Ai këshillohet shpesh nga shumë mjek, sidomos për aftësitë freskuese dhe disinfektuese që ka. Vendosni pak vaj kokosi tek pasta juaj e dhëmbëve dhe lajini dhëmbët ashtu siç e bëni zakonisht. Vaji i kokosit duhet të jetë 100 % natyral dhe jo i përpunuar. Përdorimi i shpeshtë i kësaj metode do transformojë higjenën tuaj orale, do largojë pllakëzat e gojës dhe do ju mbrojë nga sëmundje të rrezikshme si kandida, e cila më pas shkakton kancer. Nuk është hera e parë që vaji i kokosit këshillohet për të larguar mykun, ndaj dhe jua sjellim këtë sugjerim me besim të plotë.